Home ΑΜΕΡΙΚΗ Αποφοίτηση της 8ης Τάξης του Σχολείου “Ουίλλιαμ Σπυρόπουλος”

Αποφοίτηση της 8ης Τάξης του Σχολείου “Ουίλλιαμ Σπυρόπουλος”

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συγκινητική ήταν η 38η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνο-Αμερικανικού Σχολείου “Ουίλλιαμ Σπυρόπουλος” που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουνίου στον κατάμεστο από μαθητές, γονείς και δασκάλους, Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. 

Οι 46 απόφοιτοι θα συνεχίσουν από το Σεπτέμβριο σε ορισμένα από τα πιο γνωστά ιδιωτικά Λύκεια της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους τo St.Francis Prep HS, το οποίο θα δεχθεί σχεδόν τους μισούς απ’ αυτούς-, το Bronx Science HS και το Holy Cross High School. 

Την εναρκτήρια προσευχή ανέπεμψε ο π. Παύλος Παλαιστίδης,συγχαίροντας τα παιδιά για τις επιδόσεις τους και καλώντας τους κάλεσε να μην ξεχνούν ποτέ τις αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και την κοινότητά τους.  

Με συμβουλές και νουθεσίες αποχαιρέτησαν τους αποφοίτους η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων (PTA) Μαρία Σιακαβέλλα, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Γεωργία Αθανασοπούλου, η υποδιευθύντρια του σχολείου, Γεωργία Κακιβέλη και ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου, Πολ Μίσθος.

Στη συνέχεια, ο π. Παύλος απένειμε τα καθιερωμένα “Pastor’s Awards” σε μέλη του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων που ολοκληρώνουν τη θητεία τους, ενώ επέδωσε και ένα τιμητικό βραβείο στη δασκάλα Ελένη Ιωάννου.

Κεντρικός ομιλητής της τελετής ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Ανδρέας Βυθούλκας, ο οποίος προέτρεψε τα παιδιά να προσπαθούν για το καλύτερο, πιστοί στις Ελληνορθόδοξες αξίες και τα ιδεώδη μέσα στα οποία έχουν μεγαλώσει.  

Η αριστεύσασα του 2017, Παναγιώτα Σιδεράκη, μίλησε στα παιδιά για τις νέες προκλήσεις που τους περιμένουν στο Λύκειο.

Ο αριστεύσας (Valedictorian) Νικήτας Βλάχος αναφέρθηκε στην ομιλία του στη δύσκολη χρονιά που βίωσαν όλοι οι μαθητές εξαιτίας της πανδημίας. “Και εγώ ένιωσα φόβο, απειλή και στιγμές αγωνίας. Ομως είχα κοντά μου την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Το σχολείο μου με αγκάλιασε και με έκανε να πιστέψω ότι θα τα καταφέρουμε. Περάσαμε τη χρονιά πίσω από ένα τζάμι και μια μάσκα, όμως βγήκαμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από ποτέ”.

Η επίσης αριστεύσασα (Salutatorian) Χριστίνα Ψαρρού αναφέρθηκε στη στήριξη που είχαν οι μαθητές από τους δασκάλους και την κοινότητα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη “που είμαστε και πάλι εδώ σήμερα όλοι μαζί”.

Την Τάξη του 2021 παρουσίασε η διευθύντρια του σχολείου, Μαίρη Τζάλλα, συγχαίροντας τους μαθητές της για τις επιτυχίες τους και καλώντας τους να θέτουν πάντα υψηλούς στόχους. 

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων και των επαίνων κατά μάθημα από τον π. Παύλο και τους δασκάλους της 8ης Τάξης, οι οποίοι αποχαιρέτησαν τους μαθητές τους με συγχαρητήρια και πολύτιμες συμβουλές.   

Με ιδιαίτερη συγκίνηση οι μαθητές τραγούδησαν μαζί για τελευταία φορά το τραγούδι του σχολείου τους “Ο Σπυρόπουλος” μέσα στα θερμά χειροκροτήματα των παρισταμένων, ενώ ακολούθησε δεξίωση στη Σαραντάκειο αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της τελετής έγινε η αλλαγή σημαιοφόρων με τη σκυτάλη να περνά στους αριστούχους της 7ης τάξης που θα αποτελέσουν την 8η της νέας σχολικής χρονιάς.