Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Χριστουγεννιάτικο γκαλά του Ελληνικού Τμήματος του Ronald McDonald House

Χριστουγεννιάτικο γκαλά του Ελληνικού Τμήματος του Ronald McDonald House

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Greek News USA [Φωτογραφίες: GANP/Δημήτρης Πανάγος] 

Δύο εκλεκτούς ομογενείς, αφοσιωμένους υποστηρικτές, εδώ και χρόνια, της αποστολής του, τίμησε το Ελληνικό Τμήμα του Ronald McDonald House, κατά τη φετινή 28η χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώθηκε με ξεχωριστή επιτυχία το βράδυ της Τρίτης  12 Δεκεμβρίου στο NY Athletic Club στο Μανχάτταν.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ALMA Bank, Μιχάλης Ψύλλος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Linon Home Décor Products, Inc., Δημήτριος Ζιώζης, δέχθηκαν μαζί με τα βραβεία τους, την ευγνωμοσύνη όλων και τις ευχαριστίες για την σημαντική, σταθερή και αθόρυβη προσφορά τους στον φιλανθρωπικό οργανισμό.

Δεκάδες εθελοντές, φίλοι, και υποστηρικτές του ιδρύματος ένωσαν και φέτος τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν την τόσο απαραίτητη βοήθεια στα παιδιά που μαχόμενα τον καρκίνο έχουν βρει μια ζεστή αγκαλιά μαζί με τις οικογένειές τους στον Οίκο Φιλοξενίας «Ronald McDonald House» στο Μανχάτταν. Εκαναν μάλιστα το φετινό δείπνο ως το πλέον κερδοφόρο στην ιστορία του Ελληνικού Τμήματος, όπως υπερήφανα ανακοίνωσε ο πρόεδρος, Σπύρος Μαλιαγρός.

Ηταν εκεί, ανάμεσά τους, ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια», ο Σύλλογος Αρκάδων «Γέρος του Μωριά», η “Atlantic Bank”, εκπρόσωποι της HABA, των τμημάτων 326 «Gus Tserevas – Pindus” και 517 της AHEPA, καθώς και αρκετοί ενορίτες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον, ενορίας των δύο τιμωμένων, μαζί με τον προϊστάμενο π. Ιωάννη Λαρδά.

Μεταξύ των συνδαιτυμόνων ήταν επίσης ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας ο οποίος ευλόγησε την εκδήλωση, ο Πρόξενος της Ελλάδας Δημήτρης Παπαγεωργίου, η σύζυγος του Γενικού Προξένου, Μυρσίνη Φέλιου και η εκτελεστική διευθύντρια της Ηγεσίας των 100, Πολέτ Πούλου.

Στο καλωσόρισμά της, η αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος, Βασιλική Ρέντα – Σακκά, αναφέρθηκε στη λειτουργία και τη δράση του Ελληνικού Τμήματος, τονίζοντας ότι έχει αποτελέσει το «ασφαλές λιμάνι», εδώ και 45 χρόνια, για περισσότερες από δέκα χιλιάδες οικογένειες καρκινοπαθών παιδιών από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια.

Την ευγνωμοσύνη του Δ.Σ. προς την ελληνοαμερικανική κοινότητα εξέφρασε για άλλη μια φορά η πρόεδρος του ιδρύματος Ruth Browne, η οποία επέδωσε το νεοσυσταθέν στη μνήμη της ιδρύτριας του Ελληνικού Τμήματος Νίκης Σιδέρη βραβείο «Niki Sideris Legacy Award» στον  πρόεδρο του Greek Division, Σπύρο Μαλιαγρό και τη σύζυγό του Μαρκέλλα, για την δωρεά εξήντα χιλιάδων δολαρίων στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Μαλιαγρός ευχαρίστησε όλους για τη στήριξή τους, τους εθελοντές για την εργασία του και ιδιαίτερα την αεικίνητη συντονίστρια του Τμήματος, Σπυριδούλα Κατέχη για την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνέχεια, αναγνωρίστηκαν ονομαστικά οι εθελοντές του Τμήματος [Αγάθη Λούη, Σοφία Μιλιώνη, Μάρκος Δρακωτός, Κατερίνα Μονογιούδη, Μαίρη Ιατρού – Δήμα, Αννα Σακαλή, Μαρία Σκιαδά, Βασιλική Ρέντας – Σακκά, Κώστας Ελπίδα Αλεξίου, Στηβ Ανάγνος, Μιχάλης Μπάπης, Σπύρος Μαλιαγρός, Μαρία Παρδάλη, Νίκος Μπορνόζης, Λυδία Βάγγελου- Καλλιμάνη και Γιώργος Σοφοκλής] και απονεμήθηκαν τα βραβεία στους Μιχάλη Ψύλλο και τον Δημήτρη Ζιώζη.

«Η αποψινή εκδήλωση αφορά έναν εξαιρετικό οργανισμό που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στα παιδιά που υποφέρουν και τις οικογένειές τους», τόνισε ο κ. Ψύλλος, λέγοντας πως είναι τιμή για τον ίδιο να βοηθάει τον οργανισμό αυτό.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζιώζης αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο δεσμό του με το RMDH από την εποχή που η αείμνηστη μητέρα του Αγλαϊα έδινε τη δική της μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Πριν το θάνατό της είχε γνωρίσει την Νίκη Σιδέρη και ζήτησε από τον γιο της να συνεχίσει να προσφέρει στον οργανισμό αυτό και αφότου η ίδια φύγει από τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χριστουγεννιάτικη γιορτή μαζί με την πορεία αγάπης που διεξάγεται κάθε Μάιο, είναι οι δύο βασικές ερανικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα του Ronald McDonald House.

Τέλος, μια όμορφη νότα στην εκδήλωση έδωσε το Cyprus New York Productions με τους Αριάδνη Αννα, Μαρκ Ράιαν Αντερσον, Δημήτρη Μιχαήλ, Αγγελική Ψώνη υπό τη διεύθυνση του Φύτου Στράτη, που συνόδευσε και στο πιάνο, καθώς και η βιολίστρια Ραφαηλία Καψοκαβάδη.