Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδικών ομάδων «Ελευθέρια – Παγκύπριος»

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδικών ομάδων «Ελευθέρια – Παγκύπριος»

ΑΣΤΟΡΙΑ, ΝΥ – GreekNewsUSA

Την ετήσια χριστουγεννιάτική τους γιορτή διοργάνωσαν οι παιδικές ομάδες «Ελευθέρια – Παγκύπριος» την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Οι μικροί ποδοσφαιριστές άφησαν για λίγο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και γιόρτασαν όλοι μαζί, με τις οικογένειές τους, τους προπονητές, τα στέλεχη και τους χορηγούς του αθλητικού σωματείου μια ακόμα χρονιά επιτυχιών, ενώ αντάλλαξαν και τις εόρτιες ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που πλησιάζουν.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για τη συνεχή παρουσία και τη γενναιόδωρη εθελοντική τους προσφορά στις παιδικές ομάδες οι Εύρος Καβάζης, Έφη Παυλάκου και Πωλίν Γεωργιάδη.

Στο τέλος της γιορτής, όπως κάθε χρόνο, έκανε την εμφάνισή του ο Αγιος Βασίλης μοιράζοντας δώρα και σκορπίζοντας χαρά και χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα.

Στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος των παιδικών ομάδων, Νίκος Τζιάζας, συνεχάρη και ευχαρίστησε τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης που σκοπό έχει να φέρει κοντά την οικογένεια των «Ελευθερίων – Παγκυπρίου» ενόψει των εορτών, και όλους τους χορηγούς και ευχήθηκε στους μικρούς ποδοσφαιριστές επιτυχίες στους αγώνες τους με τη φανέλα των Ελευθερίων. Επανέλαβε δε πως πρωταρχικός σκοπός των «Ελευθερίων – Παγκυπρίου» δεν είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά ο αθλητισμός και η ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους.

Ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Μιχάλης Φυρίλλας, ο οποίος επέδωσε την τιμητική πλακέτα στην Εφη Παυλάκου, συνεχάρη τα παιδιά για τα κατορθώματά τους, ενώ ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος επέδωσε την πλακέτα στον Εύρο Καβάζη, κάλεσε τους μικρούς ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν να αγωνίζονται μέσα στο γήπεδο, και όλους μαζί να μη σταματήσουν τον αγώνα για μια ελεύθερη Κύπρο. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο οποίος έκανε την απονομή της πλακέτας στην Πολίν Γεωργιάδη – την πλακέτα παρέλαβε ο Εύρος Καβάζης- τόνισε ότι η γιορτή αυτή υπογραμμίζει ακριβώς την έννοια της κοινότητας και κάλεσε τα παιδιά να μην ξεχωούν ότι χωρίς τη δική τους συμμετοχή, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό.

Οι παιδικές ομάδες «Ελευθέρια – Παγκύπριος» ιδρύθηκαν το 1981 από τον Μάικλ Λεάνδρου και ομογενείς γονείς, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα Ελληνόπουλα και μέσω του ποδοσφαίρου να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να αποφεύγουν τις κακές συναναστροφές και από της ιδρύσεώς τους μέχρι και σήμερα παραμένουν οι πολυπληθέστερες και οι πιο δυναμικές.