Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Διάλεξη για την Διασπορά από το Βυζαντινό Κέντρο του Queens College

Διάλεξη για την Διασπορά από το Βυζαντινό Κέντρο του Queens College

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –

Την ετήσια Themis C. Brown Memorial Lecture παρουσίασε την Πέμπτη 7 Μαρτίου το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Γιώργο Αναγνώστου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα “Νίκος Ανδριώτης” του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια με τη συμμετοχή πολλών ομογενών ακαδημαϊκών αλλά και φοιτητών από το Queens College.

Στη διάλεξη του με θεμα «“Greek Melbourne” Calling! New Cartographies of Diasporic Belonging» ο Δρ.Γιώργος Αναγνώστου, ο οποίος είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Προγράμματος “Μιλτιάδης Μαρινάκης” για την Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό [The Miltiadis Marinakis Endowed Professorship of Modern Greek Language and Culture] στο Ohio State University, ανέπτυξε μια νέα χαρτογράφηση για το πώς οι Έλληνες της Μελβούρνης τοποθετούν την πολιτιστική τους ταυτότητα σε σχέση με τον πολιτιστικό και πολιτικό ιστό της πόλης καθώς και τον συσχετισμό τους με την Ελλάδα και την Αυστραλία.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα διεξοδική συζήτηση με το κοινό όπου τέθηκαν σημαντικά ερωτήματα και προβληματισμοί για την ελληνική διασπορά και τις πολλαπλές συνισταμένες της.