Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Συνεχίζονται την Πέμπτη οι Πανομογενειακές για την Παρέλαση – Παρουσίαση του βιβλίου...

Συνεχίζονται την Πέμπτη οι Πανομογενειακές για την Παρέλαση – Παρουσίαση του βιβλίου του Τζον Κατσιματίδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου και οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα προς τους συλλόγους, τις κοινότητες και όλους τους ομογενείς να εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να στεφθεί και φέτος με επιτυχία, ενισχύοντας το λεύκωμα και το λαχείο, και δηλώνοντας συμμετοχή στο δείπνο στο Χίλτον [13 Απριλίου] και στην παρέλαση.  

Οι πανομογενειακές συγκεντρώσεις στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια συνεχίζονται αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 7 το βράδυ.

Νωρίτερα, στις 6:30 μμ θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του ομογενούς επιχειρηματία και επίτιμου προέδρου της Επιτροπής Παρέλασης, Τζον Κατσιματίδη, με τίτλο «How Far Do You Want To Go? Lessons from a Common-Sense Billionaire». Ο συγγραφέας θα υπογράψει στη συνέχεια τα 50 βιβλία που αγόρασε για τις ανάγκες της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ.

Ο Τζον Κατσιματίδης είναι, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού WABC, ένας από τους μεγάλους χορηγούς  που θα καταβάλλουν το ποσό των είκοσι χιλιάδων δολαρίων για την υποστήριξη της παρέλασης. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μέχρι στιγμής η AHEPA, ο όμιλος Libra Group του Γιώργου Λογοθέτη, η ΠΣΕΚΑ και ένας ακόμη χορηγός, με στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό των εκατό χιλιάδων δολαρίων. Οι χορηγοί αυτοί θα είναι, όπως ανακοινώθηκε, Επίτιμοι Τελετάρχες, της Παρέλασης.

Με την βιβλιοπαρουσίαση αυτή ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων του Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς, ο οποίος θα συνεχιστεί την μεθεπόμενη Πέμπτη, 21 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα στο Σταθάκειο με την παρουσίαση του βιβλίου  της Πλούμπης Αβρααμίδου, με τίτλο «Της Ντροπής», που αναφέρεται στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί και στη Νέα Ιερσέη λίγο πριν την προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Μαρτίου πανομογενειακή συγκέντρωση στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Piscataway με σκοπό την ενημέρωση και την κινητοποίηση και του Ελληνισμού της γειτονικής Πολιτείας.

Στις παρουσιάσεις θα παραστεί και ο πρέσβης επί τιμή της Κύπρου, Αχιλλέας Αντωνιάδης.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου στη 1 μμ θα γίνει η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια με τη συμμετοχή σχολείων και χορευτικών συγκροτημάτων. Στις 3:30 μμ θα ακολουθήσει η κεντρική πολιτιστική εκδήλωση στο Σταθάκειο Κέντρο με θέμα τον Λόρδο Βύρωνα και το Φιλελληνικό Κίνημα στην Ευρώπη και την Αμερική. Θα μιλήσουν ο δρ Νικόλαος Αλεξίου, πρόεδρος του Hellenic American Project του Queens College και ο δρ. Ευάγγελος Αθανασόπουλος, ιστορικός και θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση.

Την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 2 μ.μ. θα διεξαχθεί στην Αστόρια, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» και, σύμφωνα με την υπεύθυνη Νομική Καστανά, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή τέσσερις υποψήφιες και αναμένονται άλλες πέντε. .

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, για το «Χίλτον» 15 οργανισμοί έχουν προσφέρει χορηγία έξι χιλιάδων δολαρίων, ενώ στόχος είναι να ξεπεραστούν τα 40 τραπέζια. Αναφορικά με το λεύκωμα έχουν συγκεντρωθεί περίπου οκτώ χιλιάδες δολάρια και αναμένονται άλλες 32 χιλιάδες. Στο θέμα των συμμετοχή, μόλις 40 σύλλογοι και σωματεία έχουν ήδη ανταποκριθεί.

Η Επιτροπή, με επικεφαλής τον Φίλιπ Κρίστοφερ και συμπροέδρους τον Γιάννη Στρουμπάκη και τη Νομική Καστανά, υπενθυμίζει ότι «η Παρέλαση είναι υπόθεση όλων μας» και καλεί όλους να ανταποκριθούν και στο ραδιομαραθώνιο που θα διεξαχθεί στο Hellas FM [τηλ: 718-707-3120] για την ενίσχυση της παρέλασης στις 18 Μαρτίου από τις 5μμ έως τις 9μμ.  

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία προθεσμία για την συμμετοχή στην παρέλαση είναι 2 Απριλίου.

NY Greek Independence Day Parade 2024 Registration | LiveMazi

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα γραφεία της Επιτροπής με τον κ. Σταύρο Παπαγερμανό στο 718-204-6500 ή στο email [email protected]