Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ H Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης απένειμε τα ετήσια βραβεία και τις υποτροφίες...

H Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης απένειμε τα ετήσια βραβεία και τις υποτροφίες της

Photos: © GANP/Dimitrios Panagos

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNewsUSA

Στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, δρα Κωνσταντίνο Κούτρα και τον ομοσπονδιακό βουλευτή Frank Pallone απένειμε η Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης τα βραβεία “Μέγας Αλέξανδρος” και στον εκπαιδευτικό Δημοσθένη Τριανταφύλλου το βραβείο “Αριστοτέλης”, τις υψηλότερες τιμητικές της διακρίσεις, κατά το 9ο ετήσιο δείπνο της την Κυριακή 12 Ιουνίου στο ομογενειακό κέντρο “The Graycliff” στο Moonachie της Νέας Ιερσέης.

Παράλληλα, τίμησε με το Βραβείο “Αξιέπαινης Υπηρεσίας” στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τον δρα Πάνο Σταυριανίδη και το δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο του Mount Laurel, Νικήτα Μουστάκα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν επίσης χρηματικά βραβεία στους φοιτητές/τριες Σταμάτη Βλαχοδημήτρη, Ελισάβετ Γκάλου, Δήμητρα Κόση, Ευστράτιο Κόση, Θεόδωρο Κώστα, Μαρκιάννα Λέκκα, Μαρία Μπασάντη, Κατερίνα Πάππα και Ανδρέα Φραγκίσκου.

Στο έργο της Ομοσπονδίας Νέας Ιερσέης και την προσφορά της στην κοινότητα, στα 13 χρόνια από την ίδρυσή της, αναφέρθηκε στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρός της, δρ Ηλίας Ηλιάδης, συγχαίροντας τους τιμώμενους για τους οποίους είπε ότι αποτελούν προσωποποίηση των ελληνικών αξιών. “Το πάθος και το όραμα των ιδρυτικών μελών συνεχίζει και σήμερα να μας καθοδηγεί με αποστολή μας την “προβολή, προστασία και διατήρηση του Ελληνισμού”, επισήμανε ο δρ Ηλιάδης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόξενος της Ελλάδας Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε και για τον Γενικό Πρόξενο, ενώ ο Τζέρεμι Julis, συνεργάτης του ομοσπονδιακού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, επέδωσε τιμητικές διακηρύξεις στους τιμώμενους.  

Παρουσιάζοντας τον Γενικό Πρόξενο, δρα Κωνσταντίνο Κούτρα, στον οποίο απονεμήθηκε το “Alexander the Great Community Service Award”, ο ιδρυτικός πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ανδρέας Κωμοδρόμος, τόνισε πως “τα επιτεύγματά του αναβάθμισαν την εικόνα της Ελλάδας και τόνωσαν την υπερηφάνεια και την αφοσίωση των ομογενών μας στην πατρίδα”.  

Αποδεχόμενος το βραβείο, ο δρ. Κούτρας επισήμανε ότι το εκλαμβάνει ως χρέος του εφεξής να αγωνίζεται  με μεγαλύτερο πάθος και αφοσίωση για την προάσπιση των συμφερόντων και την ευόδωση των δικαίων στόχων του Ελληνισμού από οποιαδήποτε θέση τον ορίσει η Ελληνική Πολιτεία.

“Η πυξίδα στο έργο μου πάντα έδειχνε την αγάπη προς την κοινότητα, προς την πατρίδα και την ενότητα όλης της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας”, τόνισε, λέγοντας απευθυνόμενος στα μέλη της Ομοσπονδίας πως και οι ίδιοι μπορούν να προσφέρουν “στην ενημέρωση της αμερικανικής κοινωνίας για να δικαιωθεί ο αγώνας για την μαρτυρική μας Κύπρο, αλλά και για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο”.

Ο καθηγητής Ιστορίας στο Stockton University, Τομ Παπαδημητρίου, παρουσίασε τον Δημοσθένη Τριανταφύλλου, διευθυντή των Ελληνικών Απογευματινών Σχολείων της Αναλήψεως στο Φέρβιου και του Σωτήρος στο Ράι, στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο “Aristotle Educational Award”.

“Να ρωτάμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την κοινότητά μας και όχι η κοινότητά μας για μας. Να ρωτάμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την Ομογένεια και όχι τι μπορεί να κάνει η Ομογένεια για μας”, είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Τριανταφύλλου και ανέφερε ως τα δύο κύρια επιτεύγματα της ζωής του για τα οποία τιμήθηκε, την ίδρυση του Λυκείου της Αστόριας και την ίδρυση του Γυμνασίου στο Φέρβιου.   

“Είμαστε τυχεροί που έχουμε στην Ουάσιγκτον φίλους όπως ο Φρανκ Παλόν και ο Μπομπ Μενέντεζ που πάντα είναι εκεί”, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σάββας Τσίβικος, παρουσιάζοντας τον τρίτο τιμώμενο, βουλευτή Frank Pallone, στον οποίο απονεμήθηκε το “Alexander the Great Public Service Award”. “Οι απειλές στην Ελλάδα είναι απειλές στη Δημοκρατία”, τόνισε ο κ. Pallone, υπογραμμίζοντας πως “έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας”.  

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, ο οποίος συνεχάρη τους τιμώμενους και ανέγνωσε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ενώ ζήτησε από τους συνδαιτυμόνες ως Ελληνες να έχουμε ενότητα, πίστη στις δυνάμεις μας, στην παιδεία και στο Θεό και ελπίδα. Το συντονισμό ανέλαβε ο Βασίλειος Καούσιας, ενώ τους εθνικούς ύμνους απέδωσε εξαιρετικά η Ελενα Δάφνη Ηλιάδη. Ελληνικούς χορούς παρουσίασε το συγκρότημα Hellenic Dancers και το μουσικό μέρος της βραδιάς ανέλαβαν ο Σταύρος Θεοδώρου και η ορχήστρα του.