Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Hellenic-American Heritage Night στο Nassau County

Hellenic-American Heritage Night στο Nassau County

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNewsUSA

Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα τιμήσει ο νέος πρόεδρος του Nassau County στο Λονγκ Αϊλαντ, Bruce Blakeman με εορταστική εκδήλωση (Hellenic-American Heritage Night) που θα φιλοξενήσει την Τρίτη 29 Μαρτίου στην έδρα της κομητείας στη Μινεόλα.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν -για πρώτη φορά- οι τοπικές κοινότητες της Αγίας Τριάδας στο Χίκσβιλ, της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Αϊλαντ Παρκ, του Αγίου Δημητρίου στο Μέρρικ, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον, της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ και του Καθεδρικού του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η εφέτης δικαστής της Νέας Υόρκης, Μαγδαληνή Σίγκα, πρώην Εισαγγελέας της Κομητείας του Νάσο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν ο π. Γεώργιος Σταυρόπουλος, ο οποίος υπηρέτησε επί 33 χρόνια ως ιερατικώς προϊστάμενος την κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Χίκσβιλ, ο κ. Στηβ Ευσταθίου από την κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στο  Αϊλαντ Παρκ, ο κ. Κώστας Πηγής, νεωκόρος του Αγίου Δημητρίου στο Μέρρικ, ο κ. Λένυ Ζάνγκας, ευεργέτης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον, η κα Φωτεινή Τακβοριάν, διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της Αναστάσεως και, μεταθανατίως, οι αείμνηστοι Γεώργιος και Ντενίζ Χατζόγλου που υπηρέτησαν ως πρόεδρος του τοπικού τμήματος της AHEPA και της Φιλοπτώχου του Αγίου Παύλου, αντίστοιχα, και έφυγαν από τη ζωή τον περασμένο χρόνο.