Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Τζ. Κατσιματίδης: Η επιτυχία έρχεται αλλά μόνο με θυσίες

Τζ. Κατσιματίδης: Η επιτυχία έρχεται αλλά μόνο με θυσίες

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

«Η επιτυχία μπορεί να έρθει, αλλά απαιτεί θυσίες», τόνισε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, απευθυνόμενος στους ομογενείς και ιδιαίτερα τους νέους, κατά την παρουσίαση του μπεστ σέλερ του με τίτλο «How Far Do You Want To Go? Lessons from a Common-Sense Billionaire» [Πόσο μακριά θες να πας; – Μαθήματα από έναν δισεκατομμυριούχο με κοινή λογική] το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαρτίου στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Με την παρουσίαση του βιβλίου, η οποία έγινε στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας πανομογενειακής συγκέντρωσης για την προετοιμασία της παρέλασης, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Μήνα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως έχει χαρακτηριστεί ο Μάρτιος.

Μιλώντας στα ελληνικά ο κ. Κατσιματίδης ανέφερε ότι έγραψε το βιβλίο αυτό, που αποτελεί την αυτοβιογραφία του, «για να ξέρουν τα παιδιά μου και τα παιδιά που θα έχουν από πού ήρθαν και την ιστορία της οικογένειάς μας».

«Θέλω τα παιδιά μου, που μεγάλωσαν ως Αμερικανοί, να ξέρουν από πού ήρθαμε, ποιοι είμαστε. Πριν τα ξεχάσω και εγώ. Και για να μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στα παιδιά που θα διαβάσουν το βιβλίο», σημείωσε ο κ. Κατσιματίδης και αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην Αμερική και στον αγώνα του πατέρα του.  

«Ηρθα εδώ έξι μηνών από τη Νίσυρο όπου γεννήθηκα. Μέναμε στους 135 δρόμους, στο Χάρλεμ. Και είχαμε 5-6 δωμάτια. Πλήρωνε ο πατέρας μου 47 δολάρια το μήνα. Ημασταν φτωχοί. Ο πατέρας μου δούλευε από Δευτέρα έως Παρασκευή σε ένα εστιατόριο στους 42 δρόμους και Λεωφόρο Λέξινγκτον και κάθε φορά που περνάω από εκεί, δακρύζω και σηκώνω το χέρι μου σαν να τον χαιρετώ», είπε συγκινημένος. «Και τα Σαββατοκύριακα», πρόσθεσε, «δούλευε ως σερβιτόρος σε ιταλικά εστιατόρια στην Αστόρια. Συνολικά δούλευε 7 μέρες την εβδομάδα».  

Το παράδειγμα του πατέρα του, είπε ότι ακολούθησε, εστιάζοντας στη σκληρή δουλειά και τις θυσίες, σε αντίθεση με πολλά νέα παιδιά της εποχής του και αυτό θέλει να περάσει και στις νεότερες γενιές.

«Θέλω να εμπνεύσω τα παιδιά που θα διαβάσουν το βιβλίο να γίνουν καλύτεροι, να κοιτάζουν ψηλά και όχι κάτω, να μάθουν ότι ναι, υπάρχει επιτυχία, αλλά έρχεται με θυσίες. Δεν είναι εύκολα. Εμαθα από τον πατέρα μου που δούλευε εφτά μέρες την εβδομάδα. Οταν άρχισα, δούλευα και εγώ εφτά μέρες την εβδομάδα. Ο φίλοι μου πήγαιναν τα Σαββατοκύριακα για φούτμπολ και σκι», τόνισε ο κ. Κατσιματίδης και επανέλαβε ότι «η επιτυχία έρχεται με θυσίες».

Στη συνέχεια ο κ. Κατσιματίδης, μαζί με την σύζυγό του, Μάργκο, υπέγραψε και αφιέρωσε αντίτυπα του βιβλίου στο κοινό, τα οποία είχαν αγοραστεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Ο κ. Κρίστοφερ καλωσόρισε στο Σταθάκειο τον κ. Κατσιματίδη, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως ο ραδιοφωνικός σταθμός 77-WABC θα είναι από τους μεγάλους χορηγούς της παρέλασης, προσφέροντας το ποσό των είκοσι χιλιάδων δολαρίων.