Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Με την Προεδρική Φρουρά και την Παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας η έπαρση της...

Με την Προεδρική Φρουρά και την Παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας η έπαρση της Γαλανόλευκης στο Bowling Green

Photo: © GOA/DIMITRIOS PANAGOS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

Με πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, θα γίνει το πρωί της Παρασκευής 12 Απριλίου η επίσημη υποδοχή των Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς που για ακόμη μια χρονιά θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους την μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν και τις παράλληλες εκδηλώσεις για την 203η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Στην συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση η οποία θα ξεκινήσει από τον Αγιο Νικόλαο και διαμέσου των οδών Liberty και Broadway θα καταλήξει στο πάρκο Bowling Green όπου και θα γίνει η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στον ιστό που έχει δωρίσει στο Δήμο της Νέας Υόρκης η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Στην τελετή, την οργάνωση της οποίας έχουν επιμεληθεί ο Αρης Κουρκουμέλης και η Μέιμη Σταθάτου, θα συμμετάσχουν και η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας, που για δεύτερη φορά στην ιστορία της λαμβάνει μέρος στους εορτασμούς αυτούς, καθώς και χορευτικά συγκροτήματα σχολείων.

Το Αγημα των Ευζώνων έφτασε στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Πέμπτης και παρέστη το ίδιο βράδυ στην τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση που διεξήχθη στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας, Ντίνου Κωνσταντίνου, του ευρωβουλευτή Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της αντιπροσωπείας που θα εκπροσωπήσει την Βουλή των Ελλήνων στις επετειακές εκδηλώσεις.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here