Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ο Φίλιπ Κρίστοφερ τελετάρχης της Παρέλασης στο Τάρπον Σπρινγκς

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ τελετάρχης της Παρέλασης στο Τάρπον Σπρινγκς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΝΥ – GreekNews USA

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), και του Παγκύπριου Συνδέσμου Aμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ, θα είναι ο τελετάρχης στην εθνική παρέλαση για την 203η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας που θα πραγματοποιηθεί στο Τάρπον Σπρινγκς, το λεγόμενο «Ελληνικό Χωριό», της Φλόριδας.

Η παρέλαση, με την οποία ανοίγει κάθε χρόνο ο κύκλος των παρελάσεων στις ΗΠΑ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 17 Μαρτίου.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, με την ευκαιρία και της επετείου των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Ο κ. Κρίστοφερ, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Παρέλασης στη Νέα Υόρκη και έχει επιλεγεί ως τελετάρχης και από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας για την παρέλαση της 7ης Απριλίου στην Φιλαδέλφεια, θα τιμηθεί για την πολύτιμη συμβολή του στους πολύχρονους αγώνες για την επίλυση του Κυπριακού.

Το βράδυ της 16ης Μαρτίου θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο της Παρέλασης στο Τάρπον Σπρινγκς και η επόμενη μέρα θα ξεκινήσει με τη Δοξολογία στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου και θα συνεχιστεί με την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στο προαύλιο του ναού και την παρέλαση προς τη Λεωφόρο Δωδεκανήσου.