Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Πανηγυρικός ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Στάμφορντ

Πανηγυρικός ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Στάμφορντ

GOA / Δημήτρης Πανάγος

ΣΤΑΜΦΟΡΝΤ, CT – GreekNews USA [Φωτογραφίες: GOA]

Πανηγυρικά και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου γιόρτασε η Ελληνορθόδοξη κοινότητα του Στάμφορντ -μαζί και οι δύο ενορίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και των Αρχαγγέλων- στο Κοννέκτικατ τη διπλή γιορτή των 203 χρόνων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου.

Το πρωί, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας μετ’ αρτοκλασίας και της Δοξολογίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας π. Ηλία Βίλλη, τον εορτάζοντα προϊστάμενο της κοινότητας π. Ευάγγελο Ευαγγελίδη, τον Αρχιδιάκονο Διονύσιο Παπίρη και τον διάκονο Ιερεμία Μανδώρα.

Ενα ιδιαίτερο χρώμα στον εορτασμό έδωσαν τα παιδιά του κατηχητικού και του απογευματινού σχολείου που ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές ανέμιζαν γαλανόλευκα σημαιάκια την ώρα της Δοξολογίας.  

Ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου η Δήμαρχος του Στάμφορντ Caroline Simmons και ο ομοσπονδιακός βουλευτής του Κοννέκτικατ James Himes επέδωσαν στους εκπροσώπους της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας τιμητικές διακηρύξεις για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Στη διάρκεια της τελετής τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στα κοινά και τη δημιουργική του συμβολή στην προώθηση της Εληνόγλωσσης παιδείας στην Αμερική ο εκπαιδευτικός δρ Γεώργιος Μελικόκης.

Περίπου 30 μαθητές ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές τραγούδησαν επετειακά τραγούδια, ενώ η εκδήλωση τον συντονισμό της οποίας ανέλαβε η κ. Βάσω Σπανού, μέλος της Σχολικής Επιτροπής της ενορίας των Αρχαγγέλων του Στάμφορντ, ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, λίγο πριν οι μαθητές προχωρήσουν στην έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στο προαύλιο του Δημαρχείου, ψάλλοντας τον Εθνικό μας Υμνο. Ακολούθησε δεξίωση.