Home Uncategorized Στα γαλανόλευκα η Βοστώνη

Στα γαλανόλευκα η Βοστώνη

ΒΟΣΤΩΝΗ – GreekNews USA

Κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό έγινε την Κυριακή 7 Απριλίου η 28η ετήσια παρέλαση στη Βοστώνη για τα 203 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Με παλμό και ενθουσιασμό οι ομογενείς της Νέας Αγγλίας γιόρτασαν την εθνική επέτειο, διατρανώνοντας την αγάπη τους προς τη γη των προγόνων τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με τη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Συμεών Τέγος, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και ήταν και ο Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης- ο νέος πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», Βαγγέλης Ακτσαλής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βασίλης Καυκάς, μέλη τοπικών συλλόγων καθώς και το τιμητικό άγημα των Ευζώνων της Νέας Αγγλίας. 

Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα του Καθεδρικού.

Στην παρέλαση που ξεκίνησε από το κτήριο της Prudential στην σημαιοστολισμένη Boylston Street και κατέληξε στην Charles Street, συμμετείχαν 75 κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι και άλλοι ομογενειακοί φορείς, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.

Μετά το τέλος της παρέλασης όλοι κατευθύνθηκαν στο πάρκο Boston Common το οποίο μετατράπηκε σε μια ελληνική πλατεία με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από κοινοτικά χορευτικά συγκροτήματα.   

Την ευθύνη για τη διοργάνωση της παρέλασης έχει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη και με την υποστήριξη του Δήμου Βοστώνης [Mayor’s Office of Special Events and Tourism].

Το δείπνο της παρέλασης

Στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου της Ομοσπονδίας το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου στο εστιατόριο «Ιθάκη» του ξενοδοχείου Holiday Inn στο Peabody της Μασσαχουσέτης, παρουσία άνω των 200 συνδαιτυμόνων, απονεμήθηκε το βραβείο «Ελευθερία» στον δρα Ιωάννη Πάππα, διευθυντή του χορευτικού συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης, ενώ απονεμήθηκαν και οι ετήσιες υποτροφίες σε ομογενείς φοιτητές.  

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ενώ παρέστη και η πολιτειακή βουλευτής του New Hampshire, Ευσταθία Μπούρα.

Ο κ. Χρυσουλάκης αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βασίλη Καυκά, αναφέρθηκε στους συμβολισμούς που ενέχει ο εορτασμός αυτής της μέρας για τον Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο και υπογράμμισε, απευθυνόμενος στην Ομογένεια της Βοστώνης, ότι η αναβάθμιση των σχέσεων με τους Αποδήμους αποτελεί για την κυβέρνηση ζήτημα εθνικής σημασίας.

Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης
St. Phillip Nashua FB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here