Home ΕΛΛΑΔΑ Στον Άγιο Δημήτριο στο Elmhurst ο Υφ.Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας 

Στον Άγιο Δημήτριο στο Elmhurst ο Υφ.Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας 

ΣΙΚΑΓΟ – 

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γιώργο Κώτσηρα, που επισκέπτεται το Σικάγο στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας για την επιστολική ψήφο και το στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, καλωσόρισε το πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Elmhurst.

Ο κ. Κώτσηρας παρέστη στη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ στον οποίο και εξέφρασε «την αμέριστη υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας προς το αξιόλογο έργο που επιτελεί», ενώ είχε στη συνέχεια την ευκαιρία να συνομιλήσει με ομογενείς για μια σειρά θεμάτων που τους απασχολούν, τονίζοντας ότι «είμαστε σταθερά στο πλευρό τους». 

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών καλωσόρισαν ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ και ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Αναγνωστόπουλος. 

«Η Εκκλησία διαδραματίζει διαχρονικά κομβικό ρόλο στη διατήρηση των δεσμών της Διασποράς μας με τη μητέρα-πατρίδα. Η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου προσφέρει αξιόλογο έργο σε μια περιοχή, με ιστορική, ιδιαίτερα έντονη παρουσία του Ελληνισμού», επισήμανε ο κ. Κώτσηρας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Η Ελληνική Πολιτεία», πρόσθεσε, «στέκεται αρωγός, υποστηρίζοντας σταθερά τις ανά τον κόσμο μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου».