Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την Παρέλαση – Απόψε στο Σταθάκειο η 3η...

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την Παρέλαση – Απόψε στο Σταθάκειο η 3η Πανομογενειακή

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

 Μετά από αναβολή δύο εβδομάδων επαναλαμβάνονται απόψε Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 7:30 το βράδυ στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια οι πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την προετοιμασία της εθνικής παρέλασης που θα διεξαχθεί στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν την Κυριακή 14 Απριλίου.

Η Επιτροπή Παρέλασης που συνεδρίασε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια, υπό την προεδρία του Φίλιπ Κρίστοφερ, ζήτησε από τους επικεφαλής των υποεπιτροπών να εντείνουν και να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους σε όλα τα επίπεδα, ειδικά δε στο θέμα της οικονομικής υποστήριξης της φετινής διοργάνωσης και της προβολής της στο ευρύτερο αμερικανικό κοινό.

Με σύνθημα «η Παρέλαση είναι υπόθεση όλων», η Επιτροπή προσκάλεσε εκ νέου όλους τους ομογενείς να ασχοληθούν ενεργά με την προετοιμασία της, είτε με προτάσεις τους και συμμετοχή στις εβδομαδιαίες πανομογενειακές ή ενισχύοντας οικονομικά τη διοργάνωση με χορηγίες, αγορά λαχείων και καταχωρήσεις στο αναμνηστικό λεύκωμα. Και φυσικά με την παρουσία τους στην 5η Λεωφόρο το μεσημέρι της 14ης Απριλίου.   

Να σημειωθεί ότι οι πανομογενειακές συγκεντρώσεις στο Σταθάκειο θα συνεχιστούν κάθε Πέμπτη -εκτός της Τσικνοπέμπτης, 7 Μαρτίου- και θα ολοκληρωθούν πανηγυρικά στις 11 Απριλίου, παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, των εκπροσώπων από Ελλάδα και Κύπρο και των διπλωματικών αρχών των δύο χωρών.

Στο πλευρό του κ. Κρίστοφερ βρέθηκαν την Τρίτη η συμπρόεδρος Νομική Καστανά και ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ως αντιπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην προετοιμασία της εθνικής παρέλασης.

Παρών ήταν και ο Πήτερ Βλήτας, ο οποίος για άλλη μια χρονιά συνέβαλε καθοριστικά στην έλευση και την φιλοξενία του Αγήματος της Προεδρικής Φρουράς από την Αθήνα.

Σχετικά με το θέμα των τελεταρχών, ο κ. Κρίστοφερ επανέλαβε ότι μόλις λάβουν θετική απάντηση από τους υποψηφίους, θα ανακοινώσουν τα ονόματά τους. Ενώ αναφερόμενος στα οικονομικά, το ίδιο θα γίνεται με τους δωρητές/ χορηγούς.

Υπενθυμίζεται ότι επίτιμος τελετάρχης θα είναι ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς στο επίσημο δείπνο στο Χίλτον το Σάββατο 13 Απριλίου.  

Για την υποστήριξη της παρέλασης θα διεξαχθεί και φέτος ο καθιερωμένος Ραδιομαραθώνιος από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Hellas – FM», τη Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου. Της επιμέρους επιτροπής ηγείται ο Δήμος Σιώκης.

Αναφορικά με τον γενικότερο εορτασμό της 203ης επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, επισημάνθηκε ότι η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου, την παραμονή της εθνικής μας επετείου. Η μέρα θα ξεκινήσει με την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην Πλατεία Αθηνών και θα συνεχιστεί με επετειακή εκδήλωση στο Σταθάκειο, της ευθύνη για την οργάνωση της οποίας έχουν η Νομική Καστανά και ο Δημήτρης Φίλιος.  

Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» για τον οποίο έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει συμμετοχή τέσσερα κορίτσια και αναμένονται άλλα τρία.

Τέλος, την Παρασκευή 12 Απριλίου θα γίνει η επίσημη υποδοχή των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς με Δοξολογία στον Ιερό Ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (WTC) στο νότιο Μανχάτταν και θα ακολουθήσει παρέλαση προς το πάρκο Bowling Green όπου θα γίνει η τελετή έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στο ιστό που έχει δωρίσει στην πόλη της Νέας Υόρκης η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση με ομιλία.