Home ΑΜΕΡΙΚΗ Tην Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας τίμησε ο Πρόεδρος Μπάιντεν με δεξίωση στο...

Tην Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας τίμησε ο Πρόεδρος Μπάιντεν με δεξίωση στο Λευκό Οίκo

Photos: © GOA/Dimitrios Panagos

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Greek News USA

Την ετήσια δεξίωση προς τιμήν της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας παρέθεσε την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η εκδήλωση επέστρεψε με την καθιερωμένη της μορφή έπειτα από τρία χρόνια απουσίας, καθώς το 2020 είχε αναβληθεί λόγω της έναρξης της πανδημίας, το 2021 είχε διοργανωθεί ψηφιακά, ενώ το 2022 πραγματοποιήθηκε το Μάιο, για να συνδυαστεί με την επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον.

“Σήμερα, τιμούμε τον ηρωισμό των Ελλήνων επαναστατών που πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους πριν από περισσότερους από δύο αιώνες και γιορτάζουμε την ιερή ιδέα που πάντα συνέδεε τα μεγάλα έθνη μας: ότι εμείς οι άνθρωποι έχουμε τη δύναμη να διαμορφώσουμε τη μοίρα μας” δήλωσε -μεταξύ άλλων-  ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

“Συμπληρώθηκαν 202 χρόνια φιλίας μεταξύ της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Στον Λευκό Οίκο για να γιορτάσουν την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας βρέθηκαν -μεταξύ αλλων- ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Ντητρόιτ κ. Νικόλαος, οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές, Τζον Σαρμπάνης, Ντίνα Τάιτους, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Κρις Πάππας, η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Πρέσβης της Κύπρου, Μάριος Λυσιώτης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, ο πρόεδρος της ΑΗΕPA, Τζίμυ Κόκοτας, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και επικεφαλής της Επιτροπής Παρέλασης της Νέας Υόρκης, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρόεδρος της Ηγεσίας των 100, Δημήτρης Λογοθέτης, και η ηθοποιός Ρίτα Γουίλσον με τον σύζυγό της, Τομ Χανκς. Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι έχει λάβει από το 2020 τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα.