Home ΕΛΛΑΔΑ Το Σχολείο «Κοραής» στο Πάλος Χιλς επισκέφθηκε ο Γιώργος Κώτσηρας

Το Σχολείο «Κοραής» στο Πάλος Χιλς επισκέφθηκε ο Γιώργος Κώτσηρας

ΣΙΚΑΓΟ – GreekNews USA 

Το Ελληνο-Αμερικανικό Ημερήσιο Σχολείο «Κοραής» στην κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πάλος Χιλς του Ιλλινόι επισκέφθηκε κατά την τελευταία μέρα παραμονής του στο Σικάγο ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γιώργος Κώτσηρας. 

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκη, ο κ. Κώτσηρας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, τονίζοντας ότι «είναι συγκινητική η φιλομάθεια και η υπερηφάνεια τους όταν μιλούν Ελληνικά», ενώ συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς «που με αφοσίωση μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά τις ελληνικές παραδόσεις και την ορθόδοξη πίστη».

«Στηρίζουμε την ελληνομάθεια και την εκπαίδευση της Ομογένειας, προωθώντας και σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την υποστήριξη της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας», είπε ο κ. Κώτσηρας, παρουσιάζοντας ως ένα αξιόλογο παράδειγμα τη διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης των ελληνικών staellinika.com, η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται.

«Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός είναι αναπόσπαστα στοιχεία της ταυτότητάς μας. Βασική μας επιδίωξη η διατήρηση και διάδοσή τους», τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών.

Θερμό ήταν το καλωσόρισμα του  προϊσταμένου, π. Χρήστου Αβραμόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε τιμή για την κοινότητα την επίσκεψη του κ. Κώτσηρα, ενώ παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Σικάγο κ. Ναθαναήλ.

«Είμαστε υπερήφανοι που για 114 χρόνια ο «Κοραής» προσφέρει Ελληνική και Ορθόδοξη εκπαίδευση που τον καθιστούν ένα εξαιρετικό σχολείο, δώρο στην κοινότητά μας και στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανάρτησή της η κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Κοραής» [1910], με τάξεις από Νηπιαγωγείο μέχρι και 8η, είναι το 2ο παλαιότερο Ημερήσιο Ελληνο-Αμερικανικό Σχολείο στις ΗΠΑ, μετά το Hellenic American Academy που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1906 στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας του Lowell στη Μασσαχουσέτη.