Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Τρισάγιο για τον Επίσκοπο Ευκαρπίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Τρισάγιο για τον Επίσκοπο Ευκαρπίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –  

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Επισκόπου Ευκαρπίας Ιεροθέου τέλεσε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, με την άδεια και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Μαρτίου, βοηθούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, τον π. Ιάκωβο Φιτζπάτρικ και τον Αρχιδιάκονο Διονύσιο Παπίρη.

Ο αοίδιμος Ιεράρχης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας 11 Μαρτίου, με αφοσίωση διακόνησε την Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου ως ηγούμενος τα τελευταία 12 χρόνια.

 «Με βαθειά θλίψη πληροφορήθηκα την εν Κυρίω κοίμηση του προσφιλούς αδελφού Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου, τον οποίο εγνώριζα από των ετών της εν Φαναρίω διακονίας μου και ήμουν μάρτυς της εξελίξεως του εντός των κόλπων της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Κύριος ευδόκησε να διακονήσουμε αμφότεροι το Σεπτό της Ορθοδοξίας Κέντρο στην Αμερική, αλλά με την ανερμήνευτη θεία βουλή Του, τον κάλεσε κοντά Του αιφνιδίως και προώρως», πρόσθεσε.

«Με την άδεια και ευλογία της Α. Θ. Παναγιότητος εκτέλεσα τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ενώπιον του Σταυροπηγιακού θυσιαστηρίου, το οποίο με αφοσίωση υπηρέτησε ο εκλιπών εκλεκτός αδελφός. Εύχομαι να είναι αιωνία η μνήμη του και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην απορφανισθείσα αδελφότητα της Μονής καθώς και σε όλα τα στελέχη, τους δωρητές και υποστηρικτές της», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.