Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Διαγωνισμός Ελληνικής Ορθογραφίας στο Ημερήσιο Σχολείο “Αργύριος Φάντης”

Διαγωνισμός Ελληνικής Ορθογραφίας στο Ημερήσιο Σχολείο “Αργύριος Φάντης”

ΜΠΡΟΥΚΛΥΝ – GreekNewsUSA [Photos: Σχολείο “Α. Φάντης]

Ο διαγωνισμός Ελληνικής Ορθογραφίας [Greek Spelling Bee] κατείχε και φέτος την κεντρική θέση μεταξύ των δραστηριοτήτων με τις οποίες το Ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό Σχολείο “Αργύριος Φάντης” της ιστορικής κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλυν γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. 

Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που υμνεί την ελληνική μας γλώσσα, τον πολιτισμό και τις αξίες και στην οποία συμμετέχουν μαθητές από την Πρώτη έως και την 8η τάξη.

Φέτος μάλιστα το Σχολείο, δίνοντας έμφαση στην αξία της  φιλοξενίας, κάλεσε τους μαθητές, την διευθύντρια, κ. Μερόπη Κυριάκου, και δασκάλους του Σχολείου του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας να συμμετέχουν. 

“Ο διαγωνισμός έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει το επίπεδο ορθογραφικής επάρκειας των μαθητών, να αποτελέσει μία ευκαιρία για επανάληψη των ορθογραφικών κανόνων και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα γεμάτη Ελλάδα και φως για όλους τους συμμετέχοντες”, μας λέει ο εκπαιδευτικός Ευάγγελος Χαζίρογλου που μαζί με τη συνάδελφό του Εύη Δημητριάδη εργάστηκαν ακούραστα για την προετοιμασία των μαθητών.

Ο διαγωνισμός σημείωσε τεράστια επιτυχία, με πολλούς συμμετέχοντες να επιτυγχάνουν εντυπωσιακά υψηλές επιδόσεις στην ορθογραφία.

“Ο μεγάλος αριθμός των λέξεων ανέβασε φανερά το επίπεδο δυσκολίας. Ύστερα από πολλούς γύρους ορθογραφικών μονομαχιών που έκοβαν την ανάσα των παρευρισκομένων, οι μαθητές και το προσωπικό ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες για τους νικητές”, προσθέτει ο κ. Χαζίρογλου.

Οι διοργανωτές, φανερά ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, συνεχάρησαν όλους τους μαθητές για την συγκινητική τους προσπάθεια, ενώ και το ενθουσιώδες ακροατήριο των μαθητών, κέρδισε επίσης τις καλύτερες εντυπώσεις επιδεικνύοντας άψογη συμπεριφορά και απερίφραστο σεβασμό στους διαγωνιζόμενους.

Την παράσταση βέβαια έκλεψαν οι μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού που μετά από πολύωρη αλάνθαστη ορθογραφική πορεία, εξάντλησαν τη λίστα των λέξεων και συνέχισαν με το λεξιλόγιο των επόμενων τάξεων.  

Η υποδιευθύντρια του σχολείου, Παναγιώτα Λιλικάκη συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς Εύη Δημητριάδου, Ευάγγελο Χαζίρογλου, για την προσπάθειά τους καθώς και τη διευθύντρια του Καθεδρικού Σχολείου κα Κυριάκου για την παρουσία της. “Τέτοιου είδους συνεργασίες και σύμπνοια στα κοινοτικά μας σχολεία πρέπει να βλέπουμε περισσότερο”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Λιλικάκη.

Νικητές του διαγωνισμού ήταν η μαθήτρια της 6ης τάξης, Μαρία Σωτηριάδη, ο μαθητής της 7ης τάξης Alexander Cantwell και η συμμαθήτριά του της 7ης τάξης, Κορίνα Βαγγελάτου, στους οποίους προσφέρθηκαν χρηματικά έπαθλα από την κ. Ζωή Κουτσουπάκη και την Signature Bank, καθώς και από τους κυρίους Ηρακλή Αργυρίου και Γεώργιο Πούλον από το Mega Contracting, σταθερούς υποστηρικτές του Σχολείου “Αργύριος Φάντης”.  

“Το φιλότιμο τους είναι πάντα παράδειγμα προς μίμηση και παραμένουν ένθερμοι υποστηρικτές της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης”, επισήμανε η κ. Λιλικάκη.