Home ΕΛΛΑΔΑ Στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας ο Στέφανος Κασσελάκης

Στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας ο Στέφανος Κασσελάκης

Photos: © GANP/TOM GALANIS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GNUSA – του Φώτη Παπαγερμανού

Με τον αέρα ενός μόνιμου κατοίκου της πόλης και με το τοπικό τρένο N, της Αστόρια, έφτασε μισή ώρα μετά την προκαθορισμενη ώρα της επίσκεψης, στο σχολείο της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εκ μέρους της Κοινότητας και του Σχολείου τον υποδέχτηκαν ο Ιερατικώς Προϊστάμενος πρωτοπρεσβύτερος Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, καθώς και ο π. Νικόλαος Πάρος, μαζί με τον διευθυντή του Λυκείου Δρ. Αλφιέρι και την υποδιευθύντρια κ. Ελένη Καραγιώργου.

Ηταν η πρώτη επαφή του νεου Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με Ομογενείς και παρόλο που γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά, εντούτοις επικράτησε ενα ζεστό κλίμα φιλοξενίας και μάλλον η εντύπωση που άφησε πίσω του ο κ. Κασσελάκης ήταν θετική.

Photo: © GANP/TΟΜ GALANIS

Η υποδιευθύντρια κ. Ελένη Καραγιώργου πρόσφερε στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου μαζί με την μπλούζα (και την φόρμα) που εχει επάνω της το σήμα του Σχολείου.

Απαντώντας ο κ. Κασσελάκης, που ήταν ντυμένος απλά, με τζιν και γιλέκο, ευχαρίστησε τους υπεύθυνους για την υποδοχή και τόνισε οτι θα βάλει την εικόνα στο γραφείο του στην Βουλή για να την βλέπουν οι βουλευτές (χρησιμοποίησε εδώ τον αγγλικό όρο MP’s) και να μαθαίνουν για την Ομογένεια.

Πριν επισκεφτεί το Σχολείο του Αγίου Δημητρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και άναψε κεριά.

Μπαίνοντας μάλιστα στο ναό, εκμυστηρεύθηκε στους παρευρεθέντες ότι δεν έχει μαζί του δολάρια. Ο ίδιος ωστόσο έβγαλε ενα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και το έβαλε στο παγκάρι του ναού.

Στην συνέχεια εισήλθε στο ναό και ξεναγήθηκε από τον π. Ανάργυρο.

Photo: © GANP/TΟΜ GALANIS

Ακολούθησε η ξενάγηση στο σχολείο και συγκεκριμένα στους χώρους του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Η ξενάγηση ξεκίνησε απο την βιβλιοθήκη όπου και ενημερώθηκε για τον ρόλο της στην διαχρονική εκπαίδευση των νέων με τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνικού Πολιτισμού.

Στην βιβλιοθηκη του Σχολείου λειτούργησε αυτές τις ημέρες και έκθεση σχολικών βιβλίων.

Κατόπιν ο κ. Κασσελάκης και οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την επίσκεψη, ανέβηκαν στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Χημείας και της Βιολογίας όπου ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε με τον υπεύθυνο καθηγητή. Λίγο μετά κατέληξαν στο γυμναστήριο του Σχολείου. Εκεί ο κ. Κασσελάκης έπιασε αμέσως μια μπάλα του μπάσκετ και την έστειλε στο καλάθι.

Το αγαπημένο του όμως σπορ, είπε οτι ήταν το ποδόσφαιρο και θέλοντας να δείξει τις ικανότητες του πήρε μια μπάλα του ποδοσφαίρου και έκανε ενα δυνατό σουτ.

Photo: © GANP/TΟΜ GALANIS

Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, “τι ομάδα ειναι;” απάντησε οτι υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό, αλλά σέβεται όλους τους φιλάθλους και μάλιστα διευκρίνησε οτι δεν επηρεάστηκε από τις προτιμήσεις του κ. Τσίπρα, σε οτι αφορά την ομάδα του Παναθηναικού.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα και ο κ. Κασσελάκης αποχώρησε χωρίς όμως να παρακαθήσει για καφέ, όπως λογικά θα περίμεναν οι υπεύθυνοι.

Μαζί του στην επίσκεψη και ο σύζυγος του κ. Κασσελάκη, ο κ. Τάιλερ ΜακΜπεθ.

Στην ξενάγηση εκτός από τους δημοσιογράφους ήταν παρόντες και ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, υποψήφιος για την πολιτειακή γερουσία και μέλος του Συμβουλίου της σχολικής επιτροπής του Αγίου Δημητρίου, καθώς και η δικηγόρος κ. Μαρία Μάρκου.

Photo: © GANP/TΟΜ GALANIS
Photo: © GANP/TΟΜ GALANIS
Photo: © GANP/TΟΜ GALANIS
Photo: © GANP/TΟΜ GALANIS