Home ΑΜΕΡΙΚΗ Γιατί θύμωσε ο Μενέντεζ; Η Τουρκία απειλεί στην κυπριακή ΑΟΖ με την...

Γιατί θύμωσε ο Μενέντεζ; Η Τουρκία απειλεί στην κυπριακή ΑΟΖ με την ανοχή Βρυξελλών και Ουάσιγκτον: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Greek FM Nikos Dendias with Senator Robert Menendez in Washington, July 2019.

Michael Ignatiou/HellasJournal


Η νέα ισχυρή αντίδραση του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και η δικαιολογημένη επίθεση εναντίον της Τουρκίας, αποδεικνύει πάνω απ’ όλα τον εκνευρισμό -και σε μερικές περιπτώσεις- τον θυμό που επικρατεί ανάμεσα στα ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου για την ανοχή που επιδεικνύει η αμερικανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην κατοχική δύναμη.

Είναι εδώ και λίγο καιρό που νομοθέτες όπως ο κ. Μενέντεζ, και άλλοι πολλοί, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες να κουνούν ούτε το μικρό τους δάκτυλο.

Αρκούνται σε δηλώσεις, τις οποίες ο Ταγίπ Ερντογάν δεν λαμβάνει ποτέ υπόψη. Ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, απουσιάζει εντελώς και αυτό θυμώνει τον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

  • Για τα θέματα αυτά, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Ματίνα Παπαδέα.

Σημείωσε σχετικά:

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο κ. Μενέντεζ έχει επικοινωνήσει με ανώτερα στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου και έχει προειδοποιήσει για τις συνέπειες που θα υπάρξουν εάν η Τουρκία προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που είναι η βύθιση -ηθελημένα ή κατά …λάθος- ερευνητικού αεροσκάφους των εταιρειών που έχουν αγοράσει τα δικαιώματα στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι ο γερουσιαστής είχε χθες συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις νέες απειλές της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες αυτή τη φορά ειναι πιο σοβαρέςπαρά ποτέ…

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Γερουσιαστής κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez) D-NJ