Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Παναγία του Σαουθχάμπτον

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Παναγία του Σαουθχάμπτον

Νέα Υόρκη- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας στο Southampton χοροστάτησε το βράδυ του Σαββάτου 14 Αυγούστου κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της μεγάλης θεομητορικής γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, βοηθούμενος από τον Γενικό Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο, π. Αλέξανδρο Καρλούτσο και τον π. Κωνσταντίνο Λαζαράκη.

Στην ακολουθία συμμετείχαν ακόμη ο Πρωτοσύγκελλος π. Ανδρέας Βυθούλκας και ιερείς από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και ο Αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης και οι διάκονοι Βαρθολομαίος Mercado και Μιχαήλ Γιαβρής.

Οι πιστοί που προσήλθαν μαζικά τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ανάμεσά τους και ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Τζον Κατσιματίδης, θαύμασαν τις νέες αγιογραφίες που μόλις είχαν προστεθεί στο ναό δια χειρός του αγιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη. 

“Προσευχόμαστε και ζητάμε τη βοήθεια της Παναγίας για όλα τα θέματα που μας απασχολούν”, ανέφερε στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος κάνοντας λόγο και για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, ενώ εστίασε στην ιερή μορφή της μάνας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως τρεις είναι οι μητέρες για μας τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, η μητέρα που μας γέννησε, η Μητέρα του Θεού, η Παναγία, και η Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

“Εδώ ειδικά, σ΄αυτήν την εκκλησία, στο Southampton, όπου υπάρχει ένας Fr. Alex ο οποίος είναι πραγματικά από τα πιο γνήσια, πιστά και αφοσιωμένα τέκνα της Μητέρας Εκκλησίας, εσείς ειδικά είστε μια ευλογημένη ενορία και μια ευλογημένη κοινότητα, διότι στο πρόσωπό του π. Αλεξ, της οικογένειάς του και όλων των φίλων, βλέπετε τι σημαίνει να σέβεσαι τη μητέρα σου, βλέπετε τι σημαίνει να σέβεσαι την Παναγία μητέρα σου και την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο”, επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.