Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στην Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στην Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν

Νέα Υόρκη. – Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Πλημμύρισε από πιστούς ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν όπου λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, βοηθούμενος από τον ιερατικώς προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Γκανά, τον π. Ιωάννη Παϊζη, τον Αρχιδιάκονο Διονύσιο και τους διακόνους Βαρθολομαίος και Μιχαήλ. 

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν η Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Λάνα Ζωχιού, η εκτελεστική διευθύντρια της “Ηγεσίας των 100”, Πολέτ Πούλου, και ο Άρχοντες και ευεργέτες Στέφανος Τσερπέλης και Σταύρος Χαβιάρας.  

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε η εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου για την ενίσχυση των περιοχών στην Ελλάδα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και έγινε η περιφορά ειδικού δίσκου.

Ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας, π. Δαμασκηνός Γκανάς, εξέφρασε τα αισθήματα χαράς των ενοριτών για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου καθώς η κοινότητα γιορτάζει το λεγόμενο Πάσχα του καλοκαιριού και τα ονομαστήριά της, ενώ μαζί με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Μαλλά και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου ανακοίνωσαν ότι η κοινότητα γίνεται ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος “Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος”, προσφέροντας τις πρώτες δέκα χιλιάδες δολάρια.

Το νέο Ιδρυμα, όπως επισήμανε ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε για την τιμή στην Μητέρα Εκκλησία- θα λειτουργεί όπως και η “Ηγεσία των 100” και στόχος του είναι να εξασφαλίσει την οικονομική ανεξαρτησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, “ώστε να μην έχει ανάγκη κανέναν”.

i

Ο Αρχιεπίσκοπος έπλεξε το εγκώμιο του π. Δαμασκηνού και της κοινότητας λέγοντας πως “είστε στην καρδιά του Αρχιεπισκόπου. Πραγματικά αυτή η κοινότητα είναι υποδειγματική σε όλα, και στη διοίκηση και στην οργάνωση και στη λειτουργική ζωή και στα οικονομικά και στο σχολείο και στους Αρχοντες. Είναι μια κοινότητα μοντέλο. Ετσι πρέπει να είναι μια ενορία”. 

Μετά το πέρας της Λειτουργίας το κοινοτικό συμβούλιο και η Αδελφότητα της Φιλοπτώχου παρέθεσαν γεύμα προς τιμή του Αρχιεπισκόπου και των προσκεκλημένων.

Η κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο των 90 χρόνων μαρτυρίας Ελληνισμού και Ορθοδοξίας στο Παρκ Σλοπ του Μπρούκλυν.