Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδοσφαιρική γιορτή των παιδικών ομάδων του Παγκυπρίου

Ποδοσφαιρική γιορτή των παιδικών ομάδων του Παγκυπρίου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.

Το καθιερωμένο ποδοσφαιρικό τους τουρνουά διοργάνωσαν το Σάββατο 19 Ιουνίου οι παιδικές ομάδες “Ελευθέρια – Παγκύπριος”, γιορτάζοντας την ολοκλήρωση μιας ακόμα αγωνιστικής χρονιάς που στέφθηκε με επιτυχίες. 

Οι μικροί ποδοσφαιριστές που ξεχύθηκαν από το πρωί στο γήπεδο της Con Edison (FIAO Queens Field) στην Αστόρια, είχαν άλλη μια ευκαιρία -πέρα από το άγχος των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων- να δείξουν τις ικανότητές τους με τη “στρογγυλή θεά” στους γονείς τους, τους προπονητές και τα στελέχη της ποδοσφαιρικής ακαδημίας που ήταν εκεί για να τους καμαρώσουν.

Το πρόγραμμα, όπως κάθε χρόνο, περιελάμβανε φιλικούς αγώνες μεταξύ των ομάδων, το καθιερωμένο πικ νικ, ενώ, στο τέλος, απονεμήθηκαν έπαθλα και τιμητικές διακρίσεις στις ομάδες που διακρίθηκαν και σε όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν στη διάρκεια της χρονιάς.

Ανάμεσά τους, η πρωταθλήτρια ομάδα U-12 με προπονητή τον Κώστα Μιχαήλ, η οποία στις 6 Ιουνίου κατέκτησε το ENY Challenge State Cup 2021 κερδίζοντας στον τελικό την “Lynbrook / East Rockaway Arsenal” με σκορ 3-2.

Ο πρόεδρος των παιδικών ομάδων, Νίκος Τζιάζας, συνεχάρη τους μικρούς ποδοσφαριστές και αναφέρθηκε στη δημιουργία της ακαδημίας των Ελευθερίων πριν από ακριβώς 40 χρόνια, από τον Μάκη Λεάνδρου, με σκοπό “να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τους δρόμους και τις κακές παρέες και μέσω του αθλητισμού να μάθουν πρώτα τα αθλητικά ιδεώδη, το πνεύμα ομαδικότητας, τον υγιή ανταγωνισμό, την ευγενή άμιλλα ώστε να γίνονται καλοί άνθρωποι στην κοινωνία”.

Αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις και  δυσκολίες της τελευταίας χρονιάς λόγω της πανδημίας και ευχαρίστησε τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη τους.

Τη χαρά και τη συγκίνησή του για την πορεία των παιδικών ομάδων δεν έκρυψε στο χαιρετισμό του ο ιδρυτής τους, Μάκης Λεάνδρου.

Κοντά τους ήταν και ο πρόεδρος του Παγκυπρίου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος συνεχάρη τα στελέχη των παιδικών ομάδων και τα παιδιά, λέγοντάς τους πως αυτά είναι το μέλλον της κοινότητάς μας και καλώντας τους να θυμούνται πως “το όνομα της ομάδας σας σημαίνει Ελευθερία και όταν φοράτε τη φανέλα της αγωνίζεστε για την ελευθερία της Κύπρου. Για 47 χρόνια τώρα προσπαθούμε να εκδιώξουμε τον Τούρκο εισβολέα και κατακτητή”.

Την πάγια υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής στην ποδοσφαιρική ακαδημία του Παγκυπρίου εξέφρασε ο εκτελεστικός της αντιπρόεδρος, Νίκος Παφίτης, ο οποίος χαιρέτησε εκ μέρους και του προέδρου, Κυριάκου Παπαστυλιανού και επέδωσε επιταγή δύο χιλιάδων δολαρίων για την παροχή υποτροφιών στους αριστούχους μαθητές και ποδοσφαιριστές.

Επιταγή χιλίων δολαρίων επέδωσε στις παιδικές ομάδες και ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου, Φίλιπ Κρίστοφερ.

Οι παιδικές ομάδες “Ελευθέρια – Παγκύπριος” ιδρύθηκαν το 1981 από τον Μάκη Λεάνδρου και ομογενείς γονείς σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα Ελληνόπουλα και μέσω του ποδοσφαίρου και του πνεύματος άμιλλας, να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να αποφεύγουν τις κακές συναναστροφές.

Στις ομάδες του “Ελευθερίων” αγωνίζονται σήμερα περισσότερα από 200 παιδιά ηλικίας 5 – 19 ετών με τον αριθμό τους να παραμένει στα επίπεδα αυτά, κυρίως λόγω έλλειψης χώρου. Για τον ίδιο λόγο δεν υπάρχει και ομάδα κοριτσιών.

Οσοι γονείς ενδιαφέρονται να φέρουν τα παιδιά τους στις παιδικές ομάδες “Ελευθέρια – Παγκύπριος” δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα www.eleftheriapancyprian.com, όπου προβάλλεται το έργο που επιτελείται στην ποδοσφαιρική ακαδημία ή ακόμα να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο κ. Νίκο Τζιάζα στο (917) 509-0221.