Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Αποφοίτηση 8ης τάξης Ημερήσιου Σχολείου “Αργύριος Φάντης”

Αποφοίτηση 8ης τάξης Ημερήσιου Σχολείου “Αργύριος Φάντης”

Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στην αποφοίτηση της 8ης τάξης του Ημερήσιου Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλυν.

Και οι δεκατρείς απόφοιτοι, Vincent Adamo, Nicholas Adelaine, Quinn Douby, Anna Hunt, Αναϊς Λιλικάκη,  Ηλίας Μιχαήλ, Cheyenne Munro, Louiza Ovadia, Lila Pfitzer, Ελένη Πιτσούλη, Anne Rodrigues, Raegan Sullivan και Jordin Walker, εξέφρασαν στις σύντομες ομιλίες τους ευγνωμοσύνη προς τους δασκάλους και τους γονείς τους, ενώ υπογράμμισαν τα σημαντικά εφόδια με τα οποία τους προίκισε το σχολείο τους, ώστε να μπορούν να κοιτάξουν δυναμικά και χωρίς φόβο το μέλλον τους.

Μαζί με τα απολυτήριά τους οι απόφοιτοι έλαβαν και τιμητικές διακρίσεις καθώς και χρηματικά βραβεία από τους οργανισμούς της κοινότητας, την AHEPA, τον πρόεδρο Μπρούκλιν Ερικ Ανταμς, την ομοσπονδιακή βουλευτή Νικόλ Μαλλιωτάκη, τον πολιτειακό βουλευτή Μιχάλη Τανούση, τις τράπεζες Investors’ και Signature Bank και ιδιώτες.

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος τους συνεχάρη και εξήρε μαζί το έργο και την προσφορά εδώ και 58 χρόνια του σχολείου “Αργύριος Φάντης”.

“Το σχολείο σας έχει εφοδιάσει και σας έχει προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να πετύχετε στη ζωή σας”, είπε.

Ο διευθυντής, Θεόδωρος Τασούλας, ευχαρίστησε τους δασκάλους για την αφοσίωσή τους, ιδιαίτερα υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, το συμβούλιο της κοινότητας και του σχολείου, καθώς και τους γονείς για την υποστήριξη, ενώ συγχαίροντας τους αποφοίτους τους ευχήθηκε καλή συνέχεια.

Ο ιερατικώς προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, παρότρυνε τους μαθητές να δείχνουν ζήλο στις σπουδές τους, να προσπαθούν να αριστεύουν στα μαθήματά τους και να ακολουθούν τα μηνύματα της Ορθοδοξίας, με σκοπό να φανούν χρήσιμοι για την οικογένεια και την πατρίδα.

“Ο Καθεδρικός Ναός θα έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του για όλους εσάς. Ηταν, είναι και θα είναι για πάντα η δεύτερη σας οικογένεια και το πνευματικό σας καταφύγιο” είπε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Χαράλαμπος Παλουμπής, απόφοιτος και ο ίδιος του “Αργύριος Φάντης”, ευχόμενος να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να γίνουν καλοί και άξιοι πολίτες.

Στη διάρκεια της τελετής ο κ. Παλουμπής, οι πρώην πρόεδροι Τζορτζ Πούλον και Πέτρος Βλήτας και ο π. Ευαγόρας, ανήγγειλαν την απόφαση της κοινότητας να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος στο Ιδρυμα “Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος” προσφέροντας τις πρώτες δέκα χιλιάδες.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο “Light of Knowledge” με τους μαθητές της Τάξης του 2022, Peyton Atherton – Henry και Leon Webb να παραλαμβάνουν τη σκυτάλη από τις αριστεύσασες Αννα Χαντ και Λίλα Pfitzer.