Home ΑΜΕΡΙΚΗ Αποφοίτηση Απογευματινού Σχολείου “Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη”

Αποφοίτηση Απογευματινού Σχολείου “Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη”

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Ιουνίου η 65η τελετή αποφοίτησης του απογευματινού σχολείου “Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη” της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. 

Οι δώδεκα απόφοιτοι της 8ης τάξης έλαβαν τα απολυτήριά τους μαζί με χρηματικά δώρα από την κοινότητα, οργανισμούς και ιδιώτες.

Η τελετή που έγινε, όπως κάθε χρόνο, εντός του ναού του Αγίου Νικολάου, ξεκίνησε με προσευχή από τον προϊστάμενο της κοινότητας π. Παύλο Παλεστίδη, ο οποίος είχε και τον συντονισμό του προγράμματος.

Με ευχές και παραινέσεις για το δρόμο της μάθησης και της προόδου, χαιρέτησαν τα παιδιά ο αντιπρόεδρος  της κοινότητας,  Λάζαρος Χοτζόγλου, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Μαρία Ζολώτα,  και η πρόεδρος του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνά Κρομμύδα. Παρών ήταν και ο ευεργέτης του σχολείου, Στέφανος Τσερπέλης.

Κύριος ομιλητής στην τελετή ήταν ο εκδότης του “Εθνικού Κήρυκα” Ηρακλής Διαματάρης, απόφοιτος και ο ίδιος του Σχολείου “Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη”, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως “οι σημερινοί απόφοιτοι είναι η συνέχεια μιας μακράς, λαμπρής ιστορίας Ελλήνων στην Αμερική. Οι γονείς και οι πρόγονοί μας ήρθαν σε αυτήν τη χώρα αναζητώντας μια ευκαιρία, και κέρδισαν με πολύ κόπο αυτή την ευκαιρία και δημιούργησαν μια καλύτερη ζωή για τις επόμενες γενιές. Εσείς οι μαθητές είστε η ελπίδα της Κοινότητάς μας”.

Τις αποχαιρετιστήριες ομιλίες εκ μέρους της 8ης τάξης έκαναν οι αριστεύσαντες μαθητές Πασχάλης Πετρινός (Valedictorian) και  Σπύρος Αργενάς (Salutatorian).

Η Διευθύντρια του ελληνικού σχολείου, Παναγιώτα Λιλικάκη, έκανε μια αναδρομή στα όσα έζησε μαζί με τους μαθητές όλα αυτά τα χρόνια στις τάξεις του σχολείου.

Αποχαιρετώντας τους μαθητές της, η διευθύντρια του σχολείου Παναγιώτα Λιλικάκη, έκανε μια αναδρομή στα όσα μοιράστηκε μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια στις τάξεις του σχολείου και τους συμβούλευσε τι δεν πρέπει να έχουν στη ζωή τους, σύμφωνα με τα λόγια του Μαχάτμα Γκάντι: “Πλούτο χωρίς μόχθο, γνώση χωρίς χαρακτήρα, πολιτική χωρίς αρχές, απόλαυση χωρίς συναίσθημα, εμπόριο χωρίς ήθος, επιστήμη χωρίς ανθρωπιά, αγάπη χωρίς θυσία”.