Home Community Προβολή της ταινίας «LISTEN» στο ΜοΜΙ στην Αστόρια

Προβολή της ταινίας «LISTEN» στο ΜοΜΙ στην Αστόρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

Με την ταινία «Listen» [Ακουσέ με] της Μαρίας Ντούζα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 3 το απόγευμα στην αίθουσα του Museum of the Moving Image [36-01 35th Avenue] στην Αστόρια συνεχίζονται οι προβολές της σειράς «Always on Sunday» του Hellenic Film Society USA.  

Η ταινία, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο New York Greek Film Expo 2023, τον περασμένο Οκτώβριο, εξασφάλισε διεθνή διανομή από την Screenbound Entertainment UK, ενώ συνεχίζει την παρουσία της σε μεγάλα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, εκπροσωπώντας πρόσφατα την Ελλάδα στο European Union Foreign Film Festival τόσο στο Τορόντο όσο και στην Οττάβα.

Πρωταγωνίστρια είναι η κωφή έφηβη Βαλμίρα, η οποία πρέπει να εγκαταλείψει το ειδικό σχολείο της στην Αθήνα και να επιστρέψει στο νησί του πατέρα της, όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αδιαφορίας και της απομόνωσης – όχι μόνο εξαιτίας των προκαταλήψεων του χωριού, αλλά, κυρίως, των δικών της.

Η ταινία είναι στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους.

«Η ταινία μου πραγματεύεται τη σπουδαιότητα της επικοινωνίας, την ανάγκη να ακουστείς και την ανάγκη να ακούσεις, την ανάγκη να σε καταλάβουν και να σε αγαπήσουν», δήλωσε η σκηνοθέτις Μαρία Ντούζα.

«Η κώφωση είναι μια μεταφορά για την ανάγκη μας να ακούμε, αλλά και για την επιλογή μας να μην ακούμε, την ανάγκη μας να γίνουμε κατανοητοί, αλλά και την απροθυμία μας να καταλάβουμε. Ήθελα να κάνω μια ταινία για την καλοσύνη ως αντίδοτο στον εγωισμό. Εξάλλου, είναι η συμπόνια και η καλοσύνη που καθορίζουν την ανθρωπιά μας», πρόσθεσε.

«Το Listen είναι μια πλούσια εμπειρία θέασης που εξετάζει μαζί την σκληρότητα όσο και την καλοσύνη για τα οποία είναι ικανοί οι άνθρωποι στις σχέσεις τους με τους άλλους και δίδει ένα μήνυμα αποδοχής και συμφιλίωσης», δήλωσε ο Jimmy DeMetro, πρόεδρος της Hellenic Film Society USA. «Η ταινία αυτή  είναι ένα όμορφα παιγμένο δράμα και δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένο που ευχαριστεί τους θεατές».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.hellenicfilmusa.org