Home ΕΛΛΑΔΑ Στις 19 Ιουνίου το πρώτο δρομολόγιο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας 

Στις 19 Ιουνίου το πρώτο δρομολόγιο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Μετά από 21 χρόνια Ελλάδα και Κύπρος συνδέονται και πάλι ακτοπλοϊκά από τις 19 Ιουνίου με το πρώτο δρομολόγιο να αναχωρεί από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά.

“Αποτελεί πράγματι μια ιστορική μέρα η επανασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/04), ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης με εκπροσώπους της αρμόδιας εταιρείας, το δρομολόγιο Λεμεσός – Πειραιάς θα εκτελείται από το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο της εταιρείας Scandro Holding, με την επωνυμία DALEELA, το οποίο φέρει κυπριακή σημαία.

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1991 και έχει δυνατότητα μεταφοράς 400 επιβατών και πέραν των 100 οχημάτων.  

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, η υποστήριξη του εγχειρήματος από το κοινό είναι τεράστιας σημασίας.

Τα δρομολόγια από την Λεμεσό προς τον Πειραιά θα αναχωρούν κάθε Τετάρτη και Κυριακή, ενώ από τον Πειραιά προς τη Λεμεσό κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Τον Ιούνιο θα εκτελεστούν 4 δρομολόγια μετ΄επιστροφής, τον Ιούλιο 6 δρομολόγια μετ’ επιστροφής, τον Αύγουστο 7 δρομολόγια μετ’ επιστροφής και τον Σεπτέμβριο 3 δρομολόγια μετ΄επιστροφής.

Το τελευταίο δρομολόγιο για το έτος 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου από Πειραιά προς τη Λεμεσό. Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 30 ώρες.