Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Στις 4 Δεκεμβρίου το ετήσιο γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας

Στις 4 Δεκεμβρίου το ετήσιο γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –  Το 9ο ετήσιο γκαλά της θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI) στο “Cipriani” στο Μανχάτταν.  

Η εκδήλωση θα έχει τίτλο “Moving Forward Together” και θα αναδείξει, σύμφωνα με το THI, ιστορίες της ελληνικής ανθεκτικότητας απέναντι στις αντιξοότητες.

“Οι Έλληνες πάντοτε έρχονται κοντά για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη”, επισήμανε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Σταμάς. “Όπως και τότε, στις αρχές του περασμένου αιώνα όταν μετανάστες άφηναν την πατρίδα τους, έτσι και σήμερα”, πρόσθεσε,”η έννοια του φιλότιμου είναι ζωντανή και καλά κρατεί. Και εμείς είμαστε υπερήφανοι που βοηθάμε την Διασπορά να συνεχίσει αυτή την παράδοση”.

Από την ίδρυσή της το 2012, η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει συγκεντρώσει και διαθέσει περί τα 17 εκατομμύρια δολάρια για χορηγίες υποστήριξης σε ΜΚΟ και έργα οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Πέρυσι μάλιστα που η ετήσια αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, το THI κατάφερε να συγεντρώσει περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Τιμώμενος θα είναι φέτος ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Αλεξ Γκόρσκι, ο οποίος έχει ζήσει στην Ελλάδα στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας και γνωρίζει Ελληνικά, είναι δε καταλυτικός ο ρόλος του στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και του THI στο πλαίσιο τυο προγράμματος Regeneration.

Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο δημοφιλής Ελληνας τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς.

Παράλληλα, στη διάρκεια του γκαλά, θα πραγματοποιηθεί και σιωπηρή δημοπρασία, για την οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανισμών.

Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιστοσελίδα του οργανισμού www.thehellenicinitiative.org