Home ΕΛΛΑΔΑ Το Ίδρυμα Συμπαράστασης βοηθά άπορους στην Ελλάδα για το Πάσχα

Το Ίδρυμα Συμπαράστασης βοηθά άπορους στην Ελλάδα για το Πάσχα

ΑΘΗΝΑ – Φωτογραφίες: Σταύρος Τσακιρίδης

Διανομή τροφίμων σε 460 οικογένειες στην Αθήνα και την Κέρκυρα για να περάσουν ανθρώπινα τις άγιες μέρες του Πάσχα πραγματοποίησαν την εβδομάδα από τις 17 Απριλίου μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη η Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση ΑΜΚΕ και το Hellenic Relief Foundation στις εγκαταστάσεις τους στην Αθήνα με τη στήριξη και του Κοινωνικού Παραρτήματος του Συλλόγου των Αθηναίων. Τα πακέτα τροφίμων περιελάμβαναν τα βασικά είδη διατροφής, προϊόντα μακράς διαρκείας (λάδι, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, καφές κ.α.), καθώς και όλα τα απαραίτητα για το Πασχαλινό τραπέζι (αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο, αυγά, τσουρέκια, βούτυρο, χυμοί κ.α.), προσφορά όπως κάθε μήνα του HRF και ελληνικών εταιρειών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, εκτός από τα δέματα, δόθηκαν καινούρια ενδύματα προσφορά της Φράγκος ΑΕ και υποδήματα στα παιδιά των ωφελουμένων των προγραμμάτων υποστήριξης, ενώ τρόφιμα και όλα τα απαραίτητα για το Πάσχα, δόθηκαν επίσης στο ΤΑΣΕΗ, στην ΕΤΕ, στο Μερόπειο Ίδρυμα, στο Ειδικό Σχολείο Πειραιά, και στο Ίδρυμα του Αγίου Νικολάου.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της κας Μαρίας Σιούρδη, υπεύθυνης της ΕΛΕΘΣΥ, με τη βοήθεια των εθελοντριών Σούλας Μπέλλη, Αντωνίας Παντουβάκη, και Νότας Αλαμάγκου.

Χορηγοί της πασχαλινής διανομής ήταν σταθερά το Hellenic Relief Foundation, ο Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλου-Κηδαλίων ΑΤΕ, το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, η Αγροβίμ, η Τράπεζα Τροφίμων, η Coca Cola, οι Μύλοι Λούλη, ο Όμιλος The Mart, Καμηλάρης ΑΕΒΕ-Βούτυρα Αριστον, Φάρμα Χύτα Βαγγέλη (κρέας), Β’ Λαϊκή Αγορών μέσω του Προέδρου κ. Μουλάτου (πατάτες και αυγά), Καραμολέγκος (πασχαλινά τσουρέκια, ψωμί του τοστ), Tottis Bingo, Φράγκος ΑΕ (παιδικά ενδύματα), Μεριντιέν και Μινόγλου Μπάφαλο Πλαστ (υποδήματα).

To Hellenic Relief Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα. Το ποσό που έχει αποσταλεί μέχρι σήμερα αγγίζει το ένα εκατομμύριο, χρήματα με τα οποία έχουν αγοραστεί και διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που αξίζουν άνω των 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Για πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο www.hellenicrelief.org