Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Επαρση της Γαλανόλευκης στο Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας

Επαρση της Γαλανόλευκης στο Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – Φωτογραφίες: Στέλιος Λάμπρου

Με την καθιερωμένη τελετή έπαρσης της Γαλανόλευκης έξω από το Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας ξεκίνησε το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 203η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας που θα κορυφωθούν με τη μεγάλη παρέλαση του Ελληνισμού της περιοχής στην «Benjamin Franklin» της Φιλαδέλφειας την Κυριακή 7 Απριλίου.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντέλαγουερ με πρόεδρο την Γεωργία Χλέτσου.

Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης είναι ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ, καθώς η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή τμήματος της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

Παρόντες μαζί με τον κ. Κρίστοφερ στην τελετή ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος, η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Κατερίνα Νασσίκα, καθώς επίσης ο πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, ο διοικητής των Αρχόντων, δρ Αντώνιος Λυμπεράκης και η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Φιλοπτώχου, Ελένη Κωνσταντινίδου.

Για άλλη μια χρονιά ξεχωριστό χρώμα στον εορτασμό της Φιλαδέλφειας δίνει το άγημα Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς που έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το βράδυ της Τετάρτης, όπως και τα παιδιά των χορευτικών που συμμετείχαν και λάμπρυναν τον εορτασμό.    

Στη διάρκεια της πανηγυρικής τελετής έγινε από το Δήμο της Φιλαδέλφειας η ανακήρυξη της Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας. 

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στο εστιατόριο Adelphia,  στη διάρκεια του οποίου θα τιμηθεί ο Μέγας Τελετάρχης, Φίλιπ Κρίστοφερ, και θα απονεμηθεί το Μετάλλιο της Ελευθερίας, που αποτελεί και την ύψιστη τιμή της Ομοσπονδίας, στον διοικητή των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δρ Αντώνιο Λυμπεράκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here