Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Στην τελική ευθεία για την Παρέλαση

Στην τελική ευθεία για την Παρέλαση

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

Να στηρίξει με κάθε τρόπο τη φετινή παρέλαση και τις παράλληλες εκδηλώσεις για την 203η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας καθώς απομένει μόλις μία εβδομάδα από την 14η Απριλίου,  ζήτησε εκ νέου από την ελληνοαμερικανική κοινότητα ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, ενώ παρότρυνε τα μέλη των διαφόρων υποεπιτροπών να συνεχίσουν το απαιτητικό τους έργο, ειδικά στο θέμα του λευκώματος, του λαχείου και του δείπνου στο Χίλτον.

Μιλώντας κατά την προτελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση το βράδυ της Πέμπτης 4 Απριλίου στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, ο κ. Κρίστοφερ κάλεσε τους εθνικοτοπικούς συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, τις Κοινότητες, τα σχολεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, όλους τους ομογενειακούς οργανισμούς και φορείς, να δώσουν δυναμικό «παρών» στην 5η Λεωφόρο και να τιμήσουν όχι μόνο τα 203 χρόνια από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, αλλά και να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες της Κύπρου, καθώς συμπληρώνονται τον Ιούλιο 50 χρόνια από την παράνομη εισβολή των Τούρκων και την κατοχή στην μαρτυρική Μεγαλόνησο.    

Ο Υπουργός Αμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, και ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αλέξης Βαφεάδης, θα πλαισιώσουν τον πρωταθλητή με τους Kansas City Chiefs του NFL, Γιώργο Καρλαύτη, ως Μεγάλοι Τελετάρχες [Grand Marshals] της παρέλασης.

Επίτιμοι Τελετάρχες έχουν οριστεί ο φυλακισμένος Δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρης -τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο γιος του Πέτρος- και ο Δήμαρχος Χίου, Δρ. Ιωάννης Μαλαφής.

Στη Νέα Υόρκη θα βρεθούν επίσης εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων ο αντιπρόεδρος του Σώματος, Ιωάννης Πλακιωτάκης, οι βουλευτές Φίλιππος Φορτωμάς (Νέα Δημοκρατία) – πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό-,  Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Μιλένα Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ), ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς και η γενική Διευθύντρια του Κοινοβουλίου, Μαργαρίτα Φλούδα.

Παρών θα είναι και ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτριος Κουρέτας.

Εχει ήδη επιβεβαιωθεί η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, ενώ στη Νέα Υόρκη αναμένεται και ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος για την Ευρωβουλή, Γιώργος Αυτιάς.  

Αναφορικά με τα οικονομικά της φετινής  διοργάνωσης, όπως παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της πανομογενειακής:

  • Οι εισπράξεις του ραδιομαραθώνιου της 18ης Μαρτίου στο Hellas FM έφτασαν τις 7,500 δολάρια, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την είσπραξη όλων των υποσχέσεων.
  • Στους 27 ανήλθαν οι χορηγοί για το δείπνο της 13ης Απριλίου στο Χίλτον και συνεχίζονται οι προσπάθειες να φτάσουν τους 40 μέσα στην επόμενη εβδομάδα.  Ηδη, εισπράχθηκαν $122,600 για το δείπνο, όπως έκανε γνωστό ο ταμίας της παρέλασης, Δημήτρης Παλιούρας.
  • Οι εισπράξεις από το λαχείο ανήλθαν στις $25.000, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος Αναστάσιος Καραγκούνης, με τις πωλήσεις να συνεχίζονται μέχρι την ημέρα της κλήρωσης του λαχείου τον Μάιο.
  • Οι εισπράξεις από το λεύκωμα ανέρχονται στις $58.000 με άλλες $85.000 σε υποσχέσεις, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Παναγιώτη Γεραζούνη.

Πλησιάζουν τις 100 οι συμμετοχές φορέων στην παρέλαση, ενώ υπάρχουν ήδη παραγγελίες για 40 άρματα, όπως ανέφερε ο κ. Κρίστοφερ.

Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στο Bowling Green η καθιερωμένη δεξίωση του Δημάρχου της Νέας Υόρκης προς τιμήν της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ο Ερικ Ανταμς θα τιμήσει πέντε Ελληνοαμερικανούς με σημαντική προσφορά στα κοινά.

Το βράδυ της Πέμπτης 11 Απριλίου θα διεξαχθεί η τελευταία και πανηγυρική πανομογενειακή συγκέντρωση στο Σταθάκειο με τη συμμετοχή και των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που αναμένονται στην πόλη την ίδια μέρα, καθώς και του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και των καλεσμένων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής θα γίνει η επίσημη υποδοχή των Ευζώνων στον Αγιο Νικόλαο στο Ground Zero και θα ακολουθήσει -για 2η χρονιά φέτος- η παρέλαση προς το πάρκο Bowling Green όπου θα γίνει η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, με τη συμμετοχή και της Παλαιάς Φιλαρμονικής της Κέρκυρας.   

Για την προετοιμασία των εκδηλώσεων αναφέρθηκε ο υπεύθυνος Αρης Κουρκουμέλης, ενώ τέλος για την προσπάθεια προβολής των εκδηλώσεων στα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρθηκε ο υπεύθυνος της επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων Δημήτρης Φίλιος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here