Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Συνάντηση Ελπιδοφόρου – Κασσελάκη στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση Ελπιδοφόρου – Κασσελάκη στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τη Δευτέρα 15 Απριλίου στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Μανχάτταν.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που έγινε σε εξόχως θετικό κλίμα τέθηκαν τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ομογένειας και Ελληνικού κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

«Με χαρά υποδέχθηκα στην Αρχιεπισκοπή μας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, ένα “παιδί της Ομογένειάς μας”, που σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας μας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για πρόοδο της αγαπημένης μας Ελλάδας» έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος στον λογαριασμό του στο X.

«Η Εκκλησία πάντοτε είναι στο πλευρό του λαού και εδώ στην Αμερική ξέρετε ότι οι λαϊκοί διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο και στην πραγματική διοίκηση της Εκκλησίας, αλλά και στη διαχείριση των οικονομικών. Επομένως ο λαός ο ελληνικός εδώ στην Αμερική αισθάνεται την Εκκλησία σπίτι του», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Σεβασμιώτατος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η Εκκλησία στην Αμερική είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός θεσμός ως ο κύριος πυλώνας διατήρησης του Ελληνισμού. «Σας συγχαίρω για το πολύ μεγάλο έργο που έχετε κάνει, ο ρόλος τον οποίο έχετε διαδραματίσει για μια συμπεριληπτική Εκκλησία είναι κάτι το οποίο ταιριάζει στο ρόλο στον οποίο η Εκκλησία μπορεί να προσφέρει».

Ο κ. Κασσελάκης συμμετείχε ακολούθως σε γεύμα εργασίας με οικονομικούς και επενδυτικούς φορείς, συναντήθηκε με την Ομοσπονδία Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων Αμερικής και μίλησε το ίδιο βράδυ σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Νέας Υόρκης στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here