Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Tις ευχές της Ομογένειας δέχθηκε ο εορτάζων Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Tις ευχές της Ομογένειας δέχθηκε ο εορτάζων Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Photos: © GOA/Dimitrios Panagos

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα ονομαστήριά του γιόρτασε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης ακολουθούμενη από γεύμα στο κοινοτικό κέντρο “Χιώτη”.

Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ατλάντας, κ. Αλέξιος και οι Βοηθοί Επίσκοποι Ζήλων κ. Σεβαστιανός, Μηδείας κ. Απόστολος, Αμισού κ. Ιωακείμ, Αμάστριδος κ. Σπυρίδων, Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, καθηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια και  Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας.

Orthros and Divine Liturgy Officay at The Archdiocesan Cathedral of The He

Συμμετείχαν επίσης ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, οι Πρωτοσύγκελλοι της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης και της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Οικονομίδης, o επικεφαλής του Σλαβικού Βικαριάτου, π. Αλέξανδρος Belya, πλήθος ιερέων από τη Νέα Υόρκη, το Κοννέκτικατ και τη Νέα Ιερσέη, ο Αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης και οι διάκονοι Μιχαήλ Γιαβρής, Βασίλειος Αγγελάκης και Κωνσταντίνος Λουκάς. 

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν από του Ιερού Βήματος ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Διάκονο χειροτονία του Ιωάννη Καπώνη.  

Παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Μιχάλης Φυρίλλας, η πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη, ο πολιτειακός γερουσιαστής, Ανδρέας Γουνάρδης, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Τζον Κατσιματίδης, η α’ αντιπρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου Ανίτα Καρταλοπούλου, η εκτελεστική διευθύντρια της Ηγεσίας των 100, Πολέτ Πούλου.

Παρόντες ήταν επίσης μαθητές και μαθήτριες των Ημερήσιων Ελληνοαμερικανικών Σχολείων με τους δασκάλους τους.