Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Εξήλθε από το νοσοκομείο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Αναχωρεί την Κυριακή για...

Εξήλθε από το νοσοκομείο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Αναχωρεί την Κυριακή για το Φανάρι

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εξέρχεται από το Mount Sinai Hospital έχοντας στο πλευρό του τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και τον Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εξήλθε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου από το νοσοκομείο Mount Sinai στο Μανχάτταν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος υποβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη με επιτυχία σε επέμβαση τοποθέτησης στεντ.  

Έχοντας στο πλευρό του τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και τον Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο, ο Παναγιώτατος μίλησε στους δημοσιογράφους των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης που τον περίμεναν έξω από το Mount Sinai και ευχαρίστησε όλους για το ενδιαφέρον τους, λέγοντας τους επίσης ότι θα αναχωρήσει από τις ΗΠΑ την Κυριακή για την Κωνσταντινούπολη.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη:

“Είμαι χαρούμενος που εξέρχομαι υγιής από το νοσοκομείο χάρη στις φροντίδες του αδελφού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και των ιατρών.  Χάρηκα πολύ που βρήκα πολλούς ομογενείς ιατρούς και όχι τυχαίους αλλά επιφανείς ομογενείς ιατρούς για τους οποίους υπερηφανευόμεθα.  Ήταν μια μικρή περιπέτεια της υγείας μου, την ξεπέρασα με τη βοήθεια του Θεού κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ήταν ευλογία Θεού το ότι βρέθηκα εδώ αυτές τις μέρες που διαπιστώθηκε το πρόβλημά μου και το λύσαμε και το θεραπεύσαμε με τους καλούς γιατρούς, όπως είπα, και αναχωρώ την Κυριακή το μεσημέρι για την Κωνσταντινούπολη για να επαναλάβω τα καθήκοντά μου, τα οποία άφησα προσωρινά.  Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλων, όλως ιδιαιτέρως του αδελφού Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, αλλά και των μέσων γενικής ενημερώσεως τα οποία, εξ όσων παρακολούθησα, έδειξαν ιδιαίτερο και στοργικό ενδιαφέρον για την περίπτωση της υγιεινής καταστάσεώς μου. Τους ευχαριστώ όλους και τους ευλογώ, εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας. Να είστε όλοι καλά και εις το επανιδείν, χωρίς αρρώστιες”.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη πρόκειται να συνοδεύσει στο ταξίδι της επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη, και ο Δρ Γεώργιος Σύρος, υπεύθυνος του Τμήματος Αρρυθμιών στο νοσοκομείο “Mount Sinai Queens”, προκειμένου ο Παναγιώτατος να νοιώθει την ασφάλεια της παρουσίας ενός εξειδικευμένου γιατρού, καθώς θα ταξιδέψει μόλις τέσσερα 24ωρα μετά την επέμβαση.

Ο Δρ Σύρος είναι μέλος της ομάδας των ιατρών που παρακολούθησαν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον Δρα Γεώργιο Ντάγγα, διευθυντή Καρδιαγγειακής Καινοτομίας στο νοσοκομείο Mount Sinai,  ο οποίος επιτέλεσε την επέμβαση, και τους Δρα Σταμάτιο Λεράκη και Δρα Shamin Sharma.

Ευχές στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε την Πέμπτη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και του εξέφρασε τη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, η κ. Σακελλαροπούλου επεσήμανε επίσης τη βούλησή της να συμβάλει με κάθε τρόπο στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, ώστε να παραμείνει η Αγία Σοφία οικουμενικό μνημείο πολιτισμού και θρησκευτικού διαλόγου.

Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τις εγκάρδιες αδελφικές ευχές του για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε προς τον Παναγιώτατο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, ενώ επιστολές συμπαθείας απέστειλαν επίσης ο Πατριάρχης Σόφιας και πάσης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Ενώ και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Τwitter, εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του στον Πατριάρχη για ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.