Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Υπό καταρρακτώδη βροχή η παρέλαση στο Bowling Green

Υπό καταρρακτώδη βροχή η παρέλαση στο Bowling Green

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

Η καταρρακτώδης βροχή δε στάθηκε εμπόδιο να πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 12 Απριλίου η παρέλαση από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν έως το Bowling Green και η έπαρση της σημαίας στο παλαιότερο δημόσιο πάρκο της Νέας Υόρκης, παρουσία -για πρώτη φορά- του Δημάρχου της πόλης, Ερικ Ανταμς, και με τη συμμετοχή των Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς αλλά και της Παλαιάς Φιλαρμονικής της Κέρκυρας, που έδωσε άλλο χρώμα στον εορτασμό.   

Νωρίτερα, με πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, έγινε η επίσημη υποδοχή των Ευζώνων στη Νέα Υόρκη.

Στη Δοξολογία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο Υπουργός Μεταφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αλέξης Βαφειάδης, ο οποίος είναι και Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι βουλευτές Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Νίνα Κασσιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) και Μιλένα Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ), ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, και ο Δήμαρχος Χίου, δρ Ιωάννης Μαλαφής.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Παπακώστας, ο πρόεδρος των Φίλων του Αγίου Νικολάου, Μιχάλης Ψαρός και η Εκτελεστική Διευθύντρια της Ηγεσίας των 100, Πολέτ Πούλου.

Περίπου στο μέσο της διαδρομής ξέσπασε η καταρρακτώδης βροχή η οποία θύμισε σε όλους την παρέλαση πέρυσι στην 5η Λεωφόρο.

Η ιστορική Φιλαρμονική Εταιρεία της Κέρκυρας που προπορευόταν του Αγήματος των Ευζώνων έδωσε έναν πανηγυρικό τόνο στην παρέλαση, ενώ η παρουσία μαθητών από το Απογευματινό Σχολείο «Πλάτων» στο Μπρούκλυν, το Ημερήσιο Σχολείο «Δημήτριος & Γεωργία Καλοειδή» του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλυν, καθώς και το απογευματινό σχολείο της κοινότητας της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ, έδωσαν -παρά τη βροχή-άλλο χρώμα στην όλη γιορτή που ξεκίνησε από το προαύλιο ακόμα του Αγίου Νικολάου.  

“Η βροχή δεν θα μας σταματήσει να σηκώσουμε τη σημαία αυτής της τόσο σημαντικής κοινότητας που έχει συνεισφέρει στην πόλη μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να σας βλέπουμε να ευημερείτε”, είπε ο δήμαρχος Ερικ Ανταμς, κρατώντας μια ελληνική σημαία και εξαίροντας την προσφορά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, για άλλη μια φορά μετά την εκδήλωση της Τρίτης 9 Απριλίου στο Gracie Mansion.

Τον Δήμαρχο υποδέχθηκαν στο Bowling Green ο υπεύθυνος της εκδήλωσης, Αρης Κουρκουμέλης και η συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Νομική Καστανά που συντόνιζαν το πρόγραμμα.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών αναβλήθηκαν οι ομιλίες και τα χορευτικά, ενώ η έπαρση των δύο σημαιών έγινε με ηχογραφημένη απόδοση του ελληνικού και του αμερικανικού εθνικού ύμνου και με το Αγημα της Προεδρικής Φρουράς αλλά και τα μέλη της Φιλαρμονικής να παρακολουθούν την τελετή κάτω από ένα υπόστεγο.

Το σύντομο πρόγραμμα έκλεισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος κάλεσε όλους την Κυριακή στην 5η Λεωφόρο.

“Ήταν πολύ συγκινητική αυτή η τελετή σήμερα που ξεκίνησε με την Δοξολογία στον αναστημένο Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, το οποίο ανέστησε το αθάνατο ελληνικό πνεύμα και η γενναιοδωρία των ομογενών μας, όπως η θυσία των προγόνων μας, των αγωνιστών του 21, ανέστησε την σκλαβωμένη πατρίδα μας.  Αλλά είναι και ένας προπομπός, είναι μια προεορτή για την μεγάλη εορτή της Κυριακής που θα είναι η επίσημη, σπουδαία ιστορική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στην οποία καλούμε όλους.  Είναι μια γιορτή ενότητας όλου το Έθνος, είναι μια γιορτή Δημοκρατίας και Ελευθερίας”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

“Είναι τιμή και χαρά να εκπροσωπώ την Βουλή των Ελλήνων σε αυτήν την θαυμάσια τελετή με αφορμή την ύψωση της ελληνικής σημαίας, σύμβολο δημοκρατίας, ελευθερίας και ισότητας”, τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χίου, Δρ. Ιωάννης Μαλαφής, επισήμανε ότι “η συγκίνηση είναι τόσο μεγάλη, βλέπουμε τους Έλληνες να είναι ώριμοι πια και ενωμένοι και μαζί θα διεκδικήσουμε όλα όσα αξίζουν στην πατρίδα μας”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here